Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 06-10.02.2023 r.

 

06-10.02.2023 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Kakao, herbata owocowa,

bułka pszenna i grahamka  z masełkiem i makrelą

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z zacierk
ą, placki ziemniaczane z cukrem trzcinowym,

sok owocowy

Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego  z pasztetem drobiowym  i ogórkiem kiszonym, herbatka koperkowa

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,  ryba)

Wtorek:

I śniadanie:  Herbata z miodem i cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy

 z masełkiem, serkiem kanapkowym , ogórkiem zielonym i szczypiorkiem

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Kotlet „dewolaj”, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą, papryką, koperkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek: Jajko w sosie śmietanowo- koperkowym, kawiorek z masełkiem, herbatka ziołowa

 (alergeny:  seler, gluten, jajka, mleko)

Środa:

I śniadanie: Płatki owsiane na mleku, rogal mleczny z dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbatka melisa

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Sztuka mięsa, kasza Kus-kus, bukiet warzyw, sok wieloowocowy

Podwieczorek:  „Tostowe Uśmiechy”, herbatka ziołowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą rukola,  polędwicą drobiową i ogórkiem konserwowym, herbata imbirowa

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Rosół  z makaronem, potrawka z ryżem, sos cytrynowy, groszek z marchewką, sok owocowy

Podwieczorek: Budyń waniliowy z sokiem malinowym

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, sezam)

Piątek:

I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, żółtym serem, pomidorem i szczypiorkiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Ryba panierowana,  ziemniaki puree, kapusta zasmażana, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja)

 

OSTATNIO CZYTANE

Krasnale i Misie w "Starej Chacie u Kowala" w Kluczewie

 

Tydzień z dinozaurami

 

Jadłospis 27.02-03.03.2023 r.

  27.02.-03.03.2023 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,   białym serkiem kanapkowym i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa ogórkowa , racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu gotowanego, herbata ziołowa (Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam) Wtorek: I ś niadanie: Naworka- polewka , h erbata mi ę towa, bułka pszenna i sojowa z masełkiem, pieczeni ą rzymsk ą i pomidorem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa ś ródziemnomorska , kotlet mielony, buraczki z jabłkiem, ziemniaki puree ,   sok owocowy Podwieczorek: Kisiel do picia, wafel kukurydziany (Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, soja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki owsiane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata   koperkowa II ś niadanie: Gruszka, woda Obiad: Kalafiorowy krem, parówka w sosie greckim, z