06-10.02.2023 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata owocowa,
bułka
pszenna i grahamka z masełkiem i makrelą
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z zacierką, placki ziemniaczane z cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek:
Kanapki z pieczywa mieszanego z pasztetem drobiowym i ogórkiem kiszonym, herbatka koperkowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)
Wtorek:
I
śniadanie:
Herbata z miodem i cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy
z masełkiem,
serkiem kanapkowym , ogórkiem zielonym i szczypiorkiem
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Kotlet „dewolaj”, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą, papryką, koperkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
Jajko w sosie śmietanowo- koperkowym, kawiorek z masełkiem,
herbatka ziołowa
(alergeny: seler, gluten, jajka, mleko)
Środa:
I
śniadanie:
Płatki owsiane na mleku, rogal mleczny z dżemem niskosłodzonym truskawkowym,
herbatka melisa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Sztuka mięsa, kasza Kus-kus, bukiet warzyw, sok wieloowocowy
Podwieczorek:
„Tostowe Uśmiechy”, herbatka ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą drobiową i ogórkiem konserwowym, herbata imbirowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Rosół z makaronem, potrawka z ryżem, sos cytrynowy, groszek z marchewką, sok owocowy
Podwieczorek:
Budyń waniliowy z sokiem malinowym
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, sezam)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa,
bułka pszenna i grahamka z masełkiem, żółtym serem, pomidorem i szczypiorkiem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Ryba panierowana, ziemniaki
puree, kapusta zasmażana, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba, jaja)