09-13.01.2023
r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata zwykła z cytryną, chleb pszenny i
chleb firmowy z masłem
i pastą z twarogu, rzodkiewki i żółtej papryki
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Kapuśniak z
kiszonej kapusty, makaron w sosie pomidorowym,
sok owocowy
Podwieczorek:
Sałatka owocowa (banan, gruszka, jabłko,
…)
(alergeny:
seler, gluten, mleko,sezam)
Wtorek:
I
śniadanie:
Herbata melisa, płatki kukurydziane z
mlekiem, rogal mleczny
z
masełkiem i dżemem
niskosłodzonym
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Zupa cytrynowa, pulpety w sosie pomidorowym, fasolka szparagowa, ziemniaki,
sok owocowy
Podwieczorek:
Sok wyciskany z pomarańczy, wafel kukurydziany
(alergeny:
seler,
gluten, mleko)
Środa:
I
śniadanie:
Kakao, herbata imbirowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, kiełbasą zielonogórską i sałatą rukola
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad:
Cebulowy krem, żeberka w sosie własnym, ziemniaki, buraczki z
jabłkiem,
sok owocowy
Podwieczorek:
Tostowe uśmiechy,
herbata ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,
sezam)
Czwartek:
I
śniadanie: Herbata rumiankowa, chleb zwykły i słonecznikowy z
masłem, wątrobianką i ogórkiem zielonym
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa ziemniaczana z pomidorami, kolorowy kociołek, ryż, sok owocowy
Podwieczorek:
Budyń czekoladowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, )
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata z cytryną, bułka pszenna i razowa z ziarnem i masełkiem,
jajecznica
II
śniadanie
: Chipsy marchewkowe
Obiad:
Zupa kalafiorowa z kaszką, ryba sote, ziemniaki, mini marchewka gotowana, sok
owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)