16-20.01.2023 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Zupa budyniowa, herbata imbirowa, chleb pszenny i razowy
z masełkiem
i tuńczykiem w sosie pomidorowym
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Krupnik z ziemniakami,
racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z żółtym serem i ogórkiem kiszonym, herbata ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)
Wtorek:
I
śniadanie:
Musli z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad
: Zupa pomidorowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki, surówka z białej kapusty z marchewką i jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
Kryształki galaretki
(alergeny:
seler, gluten, jajka, mleko)
Środa:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa z miodem, herbata z cytryną, bułka
pszenna
i sojowa z masełkiem, kiełbaską krakowską i kiełkami
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad: Krem z marchewki, gulasz z karkówki, kasza jęczmienna, kapusta zasmażana, sok owocowy
Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z sokiem malinowym
(alergeny: seler, gluten, mleko, soja)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą lodową, szynką drobiową i rzodkiewką, herbata
owocowa
II
śniadanie
: Banan, woda
Obiad:
Zupa neapolitańska, nugettsy
, biały ryż, sos
beszamelowy, surówka
z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, sok
owocowy
Podwieczorek:
Kefir brzoskwiniowy, wafel kukurydziany
(alergeny:
seler, gluten, mleko, sezam)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata rumiankowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem i pastą
z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad: Zupa szczawiowa z zacierką, ryba gotowana, ziemniaki, bukiet warzyw, sok
owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)