Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 16-20.01.2023 r.

 

16-20.01.2023 r. 

Poniedziałek:

I śniadanie: Zupa budyniowa, herbata imbirowa, chleb pszenny i razowy

 z masełkiem i  tuńczykiem w sosie pomidorowym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Krupnik z ziemniakami
, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym,

sok owocowy

Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego z żółtym serem i ogórkiem kiszonym, herbata ziołowa

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,  ryba)

Wtorek:

I śniadanie: Musli z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa

II śniadanie: Jabłko, woda

Obiad : Zupa pomidorowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki, surówka z białej kapusty z marchewką i jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek: Kryształki galaretki

 (alergeny:  seler, gluten, jajka, mleko)

Środa:

I śniadanie: Kawa zbożowa z miodem, herbata z cytryną,  bułka pszenna

 i sojowa  z masełkiem, kiełbaską krakowską i kiełkami

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Krem z marchewki, gulasz z karkówki, kasza jęczmienna, kapusta zasmażana, sok owocowy

Podwieczorek:  Kaszka kukurydziana z sokiem malinowym

(alergeny:  seler, gluten, mleko, soja)

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą lodową, szynką drobiową i rzodkiewką,  herbata owocowa

II śniadanie : Banan, woda

Obiad: Zupa neapolitańska, nugettsy , biały ryż, sos beszamelowy, surówka

z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowy, wafel kukurydziany

 (alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam)

Piątek:

I śniadanie: Herbata rumiankowa, chleb pszenny i wieloziarnisty  z masełkiem i pastą

z jajka gotowanego ze szczypiorkiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa szczawiowa z zacierką, ryba gotowana, ziemniaki, bukiet warzyw, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,  ryba)

OSTATNIO CZYTANE

"MAMO TATO KOCHAMY WAS"

Dnia 19 maja w " Świecie Bajek" zapanowała niesamowicie rodzinna atmosfera. Tego dnia przedszkolaki zaprosiły swoich najbliższych na Piknik z okazji Dnia Mamy i Taty.  Z tej okazji dzieci   zaprezentowały wspaniały  program artystyczny  wypełniony okolicznościowymi wierszami, piosenkami i tańcami. Własnoręcznie wykonane przez dzieci laurki i upominki, wyraziły miłość, wdzięczność i szacunek, jakimi dzieci darzą swoich ukochanych rodziców. Następnie odbył się "Piknik z mamą i tatą" pełen atrakcji i  radości .    Dla wielu z nas były to chwile pełne  wzruszeń i emocji.  Bardzo dziękujemy wszystkim za poświęcenie czasu i przybycie na nasz festyn :)  

Jadłospis 22-26.05.2023 r.

  22-26.05.2023 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, sałat ą , twaro ż kiem i szczypiorkiem   II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa brokułowa z kaszk ą , jajko sma ż one, ziemniaki puree, mini marchewka ,   sok owocowy Podwieczorek:   Płatki kukurydziane na mleku (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka z w ą trobiank ą i ogórkiem kiszonym II ś niadanie: Banan, woda Obiad :Zupa ziemniaczana z pomidorami , gulasz z warzywami z kasz ą bul gur,   sok owocowy Podwieczorek: Galaretka owocowa (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata rumiankowa, czekoladowe płatki zbo ż owe z mlekiem, kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad: Ż urek z jajkiem i biał ą kiełbask ą , bułka pszenna Podwieczorek:   Dro ż d ż ówka z budyniem, herbata melisa (alergeny

Jadłospis 15-19.05.2023 r.

  15-19.05.2023 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Kakao, herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka   z masełkiem i makrel ą sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa grochówka, makaron w sosie serowo- ś mietanowym, sok owocowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z pasztetem drobiowo-pomidorowym   i rzodkiewk ą , herbata rumiankowa (alergeny: seler, gluten, mleko,   ryba, sezam) Wtorek: I ś niadanie:   Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy   z masełkiem, serkiem kanapkowym , ogórkiem zielonym i szczypiorkiem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Marchewkowy krem, zrazik wieprzowy, ziemniaki, buraczki z jabłkiem ,   sok owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z sokiem malinowym   (alergeny:   seler, gluten, jajka, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Płatki owsiane na mleku, rogal mleczny z d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbatka melisa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka