23-27.01.2023 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z cytryną,
chleb pszenny i słonecznikowy
z masełkiem, żółtym serem i papryką czerwoną
szpinakowo-śmietanowym z makaronem, sok owocowy
Podwieczorek: Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego, herbata ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Wtorek:
I śniadanie: Kawa
zbożowa, herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka
z
masełkiem,
sałatą masłową i
szyneczką
drobiową
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Barszcz zabielany, kotlet
schabowy, ziemniaki puree, surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i olejem, sok owocowy
Podwieczorek: Maślanka owocowa, ciasteczko owsiane z jagodą
(alergeny: seler,
gluten, mleko, jaja)
Środa:
I śniadanie: Naworka-polewka, rogal mleczny z masełkiem i dżemem
niskosłodzonym truskawkowym,
herbata koperkowa
II śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami,
gołąbki inaczej, kasza bul gur, surówka
z
selera i ananasa z żurawiną i jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Tostowe uśmiechy, herbatka ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z
masełkiem,
pastą z kiełbasy zielonogórskiej i ogórka, herbata owocowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Rosół
z makaronem, potrawka z ryżem i groszek z
marchewką,
sok owocowy
Podwieczorek: Budyń malinowy
(alergeny: seler, gluten, jaja, mleko)
Piątek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z
masełkiem i makrelą w sosie pomidorowym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa owocowa, zrazik rybny, surówka z modrej
kapusty z jogurtem,
sok
owocowy
Podwieczorek: Jogurt truskawkowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba,
sezam)
Przedszkole zastrzega prawo do zmian w jadłospisie.