Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 13-17.02.2023 r.

 

    13-17.02.2023  r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,

 z tuńczykiem w sosie pomidorowym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Grochówka, nale
śniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy

Podwieczorek:  Pieczywo wasa z wegańskim paprykarzem z kaszą jaglaną, kakao

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,  ryba)

Wtorek:

I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa

II śniadanie: Banan, woda

Obiad :Kapuśniak z kiszonej kapusty , gulasz z warzywami i kaszą Kus-kus,

 sok owocowy

Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy, kakaowe ciastko owsiane bez cukru

 (alergeny:   seler, gluten, mleko)

Środa:

I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, polędwicą drobiową i ogórkiem zielonym

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa ziemniaczana z pomidorami, łazanki z mięsem i kapustą kiszoną,

sok owocowy

Podwieczorek:  Kaszka manna z sokiem truskawkowym

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i sojowa z masełkiem, kiełbaską zielonogórską i pomidorem , herbata imbirowa

II śniadanie : Marchewkowe paluszki, woda

Obiad: Zupa neapolitańska, kotlet siekany, ziemniaki, surówka z białej kapusty

 w zalewie czosnkowej, sok owocowy

Podwieczorek: Sałatka owocowa (banan, gruszka, jabłko …)

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, soja)

Piątek:

I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą z jajka gotowanego

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Krem z marchewki, ryba gotowana, ryż, sos koperkowy, fasolka szparagowa,  sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja, sezam)

 

OSTATNIO CZYTANE

Krasnale i Misie w "Starej Chacie u Kowala" w Kluczewie

 

Tydzień z dinozaurami

 

Jadłospis 27.02-03.03.2023 r.

  27.02.-03.03.2023 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,   białym serkiem kanapkowym i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa ogórkowa , racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu gotowanego, herbata ziołowa (Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam) Wtorek: I ś niadanie: Naworka- polewka , h erbata mi ę towa, bułka pszenna i sojowa z masełkiem, pieczeni ą rzymsk ą i pomidorem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa ś ródziemnomorska , kotlet mielony, buraczki z jabłkiem, ziemniaki puree ,   sok owocowy Podwieczorek: Kisiel do picia, wafel kukurydziany (Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, soja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki owsiane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata   koperkowa II ś niadanie: Gruszka, woda Obiad: Kalafiorowy krem, parówka w sosie greckim, z