13-17.02.2023 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
z tuńczykiem w sosie pomidorowym
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Grochówka, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek:
Pieczywo wasa z wegańskim paprykarzem z kaszą jaglaną, kakao
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)
Wtorek:
I
śniadanie:
Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
:Kapuśniak z kiszonej kapusty , gulasz z warzywami i kaszą Kus-kus,
sok owocowy
Podwieczorek:
Kefir brzoskwiniowo-bananowy, kakaowe ciastko owsiane bez cukru
(alergeny: seler, gluten,
mleko)
Środa:
I
śniadanie:
Herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, polędwicą drobiową i ogórkiem zielonym
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa ziemniaczana z pomidorami, łazanki z mięsem i kapustą kiszoną,
sok owocowy
Podwieczorek:
Kaszka manna z sokiem truskawkowym
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, bułka pszenna i sojowa z masełkiem, kiełbaską zielonogórską i pomidorem , herbata imbirowa
II
śniadanie
: Marchewkowe paluszki, woda
Obiad:
Zupa neapolitańska,
kotlet siekany, ziemniaki, surówka z białej kapusty
w zalewie
czosnkowej, sok owocowy
Podwieczorek:
Sałatka owocowa (banan, gruszka, jabłko …)
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, soja)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa,
bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą z jajka gotowanego
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Krem z marchewki, ryba gotowana, ryż, sos koperkowy, fasolka szparagowa, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba, jaja, sezam)