20-24.02.2023 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata z cytryną, chleb pszenny i
wieloziarnisty z masełkiem i żółtym serem, jajecznica
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa fasolowa z ziemniakami, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt naturalny z nasionami chia i
musem truskawkowym
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja,)
Wtorek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa, kaszka kukurydziana na mleku, rogal mleczny
z dżemem truskawkowym
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Zupa pomidorowa z makaronem, gołąbki w sosie koperkowo-śmietanowym, ziemniaki, mini marchewka gotowana, sok
owocowy
Podwieczorek:
Kryształki galaretki
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)
Środa:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, tuńczykiem
i kiełkami rzodkiewki, herbata ziołowa
II śniadanie: Gruszka, woda
Obiad:
Zupa cytrynowa z ryżem, jajko gotowane w sosie musztardowym,
ziemniaki, surówka z selera
z ananasem, żurawiną i jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Maślanka truskawkowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, sezam, ryba)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata miętowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, sałatą lodową , wątrobianką i ogórkiem kiszonym
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Rosół z makaronem, risotto drobiowe z warzywami i sosem czosnkowo-jogurtowym,
sok owocowy
Podwieczorek:
Kanapki z pieczywa mieszanego z makrelą, herbata rumiankowa
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata koperkowa, chleb zwykły i wieloziarnisty z rzodkiewkowym twarożkiem ze szczypiorkiem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Krem z czerwonej soczewicy, zraziki
rybne, kasza bul gur, sos chrzanowo-śmietanowy, surówka z kiszonej kapusty z marchewką, sok owocowy
Podwieczorek:
Serek waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)