Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 20-24.02.2023

 

20-24.02.2023 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem i żółtym serem,  jajecznica

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa fasolowa z ziemniakami, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy

Podwieczorek:  Jogurt naturalny z nasionami chia i musem truskawkowym

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,)

Wtorek:

I śniadanie:  Herbata miętowa, kaszka kukurydziana na mleku, rogal  mleczny

 z dżemem truskawkowym

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Zupa pomidorowa z makaronem, gołąbki w sosie koperkowo-śmietanowym, ziemniaki, mini marchewka gotowana, sok owocowy

Podwieczorek: Kryształki galaretki

 (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)

Środa:

I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,  tuńczykiem

i kiełkami rzodkiewki, herbata ziołowa
II śniadanie: Gruszka, woda

Obiad: Zupa cytrynowa z ryżem, jajko gotowane w sosie musztardowym, ziemniaki, surówka z selera

 z ananasem, żurawiną  i jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek:  Maślanka truskawkowa

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam, ryba)

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, herbata miętowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, sałatą lodową , wątrobianką i ogórkiem kiszonym

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Rosół z makaronem, risotto drobiowe z warzywami i sosem czosnkowo-jogurtowym, sok owocowy

Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z makrelą, herbata rumiankowa

 (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)

Piątek:

I śniadanie: Herbata koperkowa, chleb zwykły i wieloziarnisty z rzodkiewkowym twarożkiem ze szczypiorkiem

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Krem z czerwonej soczewicy, zraziki rybne, kasza bul gur, sos chrzanowo-śmietanowy, surówka z kiszonej kapusty z marchewką, sok owocowy

Podwieczorek: Serek waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,  ryba)

 

OSTATNIO CZYTANE

Krasnale i Misie w "Starej Chacie u Kowala" w Kluczewie

 

Tydzień z dinozaurami

 

Jadłospis 27.02-03.03.2023 r.

  27.02.-03.03.2023 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,   białym serkiem kanapkowym i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa ogórkowa , racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu gotowanego, herbata ziołowa (Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam) Wtorek: I ś niadanie: Naworka- polewka , h erbata mi ę towa, bułka pszenna i sojowa z masełkiem, pieczeni ą rzymsk ą i pomidorem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa ś ródziemnomorska , kotlet mielony, buraczki z jabłkiem, ziemniaki puree ,   sok owocowy Podwieczorek: Kisiel do picia, wafel kukurydziany (Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, soja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki owsiane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata   koperkowa II ś niadanie: Gruszka, woda Obiad: Kalafiorowy krem, parówka w sosie greckim, z