03-07.04.2023 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem
i
tuńczykiem
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek:
Maślanka owocowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, herbata rumiankowa, bułka pszenna i grahamka
z
masełkiem, sałatą rukola, żółtym serem i pomidorem
II
śniadanie:
Marchewkowe paluszki , woda
Obiad
: Zupa selerowa z ziemniakami, karkówka z warzywami, kasza bul gur, sok owocowy
Podwieczorek:
Palemka owocowa (banan, gruszka, winogrono, …)
(alergeny:
mleko, seler, gluten, jaja)
Środa:
I
śniadanie:
„ŚNIADANIE
WIELKANOCNE”
Herbata
zwykła z miodem i cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem, parówka parzona, sałatka
jarzynowa, jajko gotowane
II
śniadanie
: jabłko, woda
Obiad:
Żurek białą kiełbasą i jajkiem, bułka pszenna, sok owocowy
Podwieczorek:
Babeczka wielkanocna, herbatka
ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,
jaja)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kakao, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, polędwica drobiową
i ogórkiem
zielonym
II
śniadanie
: jabłko, woda
Obiad:
Kurczak w rękawie, ziemniaki
puree, surówka z modrej kapusty, sok owocowy
Podwieczorek:
Galaretka wiśniowa
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata koperkowa, bułka pszenna i grahamka z makrelą w sosie pomidorowym
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Marchewkowy krem, GZIK-ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym,
sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
mleko, ryba, seler, gluten)