Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 06-10.03.2023 r.

 

06-10.03.2023 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata z cytryną , kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, pasztetem drobiowo pomidorowym i ogórkiem kiszonym,

 z humusem z suszonymi pomidorami

 II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Krupnik, makaron w sosie szpinakowym z mi
ęsem wieprzowym,   sok owocowy

Podwieczorek:  Musli tropikalne z mlekiem

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam)

Wtorek:

I śniadanie: Kakao, herbata koperkowa, bułka pszenna i sojowa z masełkiem, polędwicą drobiową, pomidorem i szczypiorkiem

 II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Cebulowy krem z grzankami, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, fasolka szparagowa zielona, sok owocowy

Podwieczorek: Galaretka wiśniowa

 (alergeny:  seler, gluten, jaja, mleko, soja)

Środa:

I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym, herbata imbirowa

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Kotlet schabowy, ziemniaki puree, surówka z kapusty pekińskiej, sok owocowy

Podwieczorek:  Kaszka kukurydziana z sokiem malinowym

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Czwartek:

I śniadanie: Zupa budyniowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, kiełbaską krakowską i ogórkiem zielonym, herbata rumiankowa

II śniadanie : Gruszka, woda

Obiad: Rosół z makaronem, potrawka z kurczaka z ryżem i białym sosem, groszek

 z marchewką , sok owocowy

Podwieczorek: Drożdżówka z budyniem, herbata melisa

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja,  sezam)

Piątek:

I śniadanie: Herbata malinowa, chleb pszenny i wieloziarnisty  z masełkiem, pastą

 z jajka gotowanego

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Barszcz zabielany, ryba sote, ziemniaki, marchewka glazurowana,

sok wiśniowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,  ryba)

 

                   PRZEDSZKOLE ZASTRZEGA MOŻLIWOŚĆ ZMIAN W JADŁOSPISIE                                  

OSTATNIO CZYTANE

Krasnale i Misie w "Starej Chacie u Kowala" w Kluczewie

 

Tydzień z dinozaurami

 

Jadłospis 27.02-03.03.2023 r.

  27.02.-03.03.2023 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,   białym serkiem kanapkowym i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa ogórkowa , racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu gotowanego, herbata ziołowa (Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam) Wtorek: I ś niadanie: Naworka- polewka , h erbata mi ę towa, bułka pszenna i sojowa z masełkiem, pieczeni ą rzymsk ą i pomidorem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa ś ródziemnomorska , kotlet mielony, buraczki z jabłkiem, ziemniaki puree ,   sok owocowy Podwieczorek: Kisiel do picia, wafel kukurydziany (Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, soja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki owsiane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata   koperkowa II ś niadanie: Gruszka, woda Obiad: Kalafiorowy krem, parówka w sosie greckim, z