06-10.03.2023 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata z cytryną ,
kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, pasztetem drobiowo pomidorowym i
ogórkiem kiszonym,
z humusem z suszonymi pomidorami
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Krupnik, makaron w sosie szpinakowym z mięsem wieprzowym, sok
owocowy
Podwieczorek:
Musli tropikalne z mlekiem
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, sezam)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata koperkowa, bułka pszenna i sojowa z masełkiem, polędwicą drobiową, pomidorem i szczypiorkiem
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Cebulowy krem z grzankami, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, fasolka
szparagowa zielona, sok owocowy
Podwieczorek:
Galaretka wiśniowa
(alergeny: seler, gluten, jaja, mleko, soja)
Środa:
I
śniadanie:
Płatki kukurydziane z mlekiem, kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym,
herbata imbirowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Kotlet schabowy, ziemniaki puree,
surówka z kapusty pekińskiej, sok owocowy
Podwieczorek:
Kaszka kukurydziana z sokiem malinowym
(alergeny: seler, gluten, mleko,
jaja)
Czwartek:
I
śniadanie:
Zupa budyniowa, bułka
pszenna i grahamka z masełkiem, kiełbaską krakowską i ogórkiem zielonym, herbata rumiankowa
II
śniadanie
: Gruszka, woda
Obiad:
Rosół z makaronem, potrawka z kurczaka z ryżem i białym sosem, groszek
z marchewką , sok owocowy
Podwieczorek:
Drożdżówka z budyniem, herbata melisa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, sezam)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata malinowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, pastą
z jajka
gotowanego
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Barszcz zabielany, ryba sote, ziemniaki,
marchewka glazurowana,
sok
wiśniowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)