Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 20-24.03.2023 r.

 

   20-24.03.2023 r.

Poniedziałek

I śniadanie: Herbata imbirowa,

chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, makrelą w sosie pomidorowym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa brokułowa z kaszką, GZIK – ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym,

sok owocowy

Podwieczorek: :  Gorąca czekolada, ciasteczko owsiane bez cukru

 (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)

Wtorek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, kiełbaską krakowską, ogórkiem  zielonym

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Kapuśniak z kiszonej kapusty,  sztuka mięsa w sosie własnym, kasza Kus Kus,

sałatka grecka, sok owocowy

Podwieczorek: Pieczywo wasa pasztetem drobiowo-pomidorowym, herbata ziołowa

 (alergeny:  seler, gluten, mleko)

 Środa:

I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem, dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata rumiankowa

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Krem z czerwonej soczewicy, zrazik rybny, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty

z marchewką, natką pietruszki  i olejem

Podwieczorek: Sałatka owocowa: gruszka, banan, pomarańczko

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

 

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, herbata owocowa, hot-dog z ketchupem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Rosół z makaronem, kotlet drobiowy, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka

 jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt naturalny z nasionami chia i musem truskawkowym

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Piątek:

I śniadanie: Herbata miętowa,

 bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą z jajka, twarogu, czerwonej papryki

 i natki pietruszki, z ogórkiem konserwowym

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa ogórkowa, pierogi z serem i cukrem trzcinowym, sok owocowy   

Podwieczorek: Jogurt truskawkowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam)

 

 

OSTATNIO CZYTANE

WYCIECZKA DO GRODZISKA WIELKOPOLSKIEGO

 Tygryski dzisiaj miło i ciekawie spędziły czas w Pirat Pizza w Grodzisku Wielkopolskim. Podczas  warsztatów kulinarnych uczyły się robić pizzę z wypranymi przez siebie składnikami, a później  zajadały ją ze smakiem. Dziękujemy Pirat Pizza za gościnę i super atmosferę. 

Wielkanocne świętowanie

 Wielkanoc tuż tuż, natomiast my już dziś świętowaliśmy 🐰🎁 Wszystkie Przedszkolaki spotkały się na holu, aby zjeść wspólnie wielkanocne śniadanko 😊  Dzieci nie mogły się doczekać prezentów, dlatego niedługo później udaliśmy się do małego parku w poszukiwaniu "zajączka" 🐰  Krasnoludki bardzo zadowolone i z prezentami w rękach wróciły do przedszkola 😊 Wesołego Alleluja! 🎁🐰

Jadłospis 15-19.04.2024 r.

  15-19.04.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Polewka – naworka,   herbata cytrynowa, chleb pszenny i wieloziarnisty   z masełkiem, twaro ż kiem ze szczypiorkiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka, makaron w sosie pomidorowym , napój owocowy Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z paprykarzem z kaszy jaglanej   i ogórkiem kiszonym, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata owocowa , bułka pszenna i grahamka   z masełkiem, sałat ą lodow ą , pol ę dwic ą drobiow ą i pomidorem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Kapu ś niak z kiszonej kapusty, sztuka mi ę sa w sosie własnym, kasza j ę czmienna, sałatka grecka,   napój owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy   (alergeny:     seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Kaszka kukurydziana z mlekiem,   bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Rosó