Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 20-24.03.2023 r.

 

   20-24.03.2023 r.

Poniedziałek

I śniadanie: Herbata imbirowa,

chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, makrelą w sosie pomidorowym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa brokułowa z kaszką, GZIK – ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym,

sok owocowy

Podwieczorek: :  Gorąca czekolada, ciasteczko owsiane bez cukru

 (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)

Wtorek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, kiełbaską krakowską, ogórkiem  zielonym

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Kapuśniak z kiszonej kapusty,  sztuka mięsa w sosie własnym, kasza Kus Kus,

sałatka grecka, sok owocowy

Podwieczorek: Pieczywo wasa pasztetem drobiowo-pomidorowym, herbata ziołowa

 (alergeny:  seler, gluten, mleko)

 Środa:

I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem, dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata rumiankowa

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Krem z czerwonej soczewicy, zrazik rybny, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty

z marchewką, natką pietruszki  i olejem

Podwieczorek: Sałatka owocowa: gruszka, banan, pomarańczko

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

 

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, herbata owocowa, hot-dog z ketchupem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Rosół z makaronem, kotlet drobiowy, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka

 jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt naturalny z nasionami chia i musem truskawkowym

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Piątek:

I śniadanie: Herbata miętowa,

 bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą z jajka, twarogu, czerwonej papryki

 i natki pietruszki, z ogórkiem konserwowym

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa ogórkowa, pierogi z serem i cukrem trzcinowym, sok owocowy   

Podwieczorek: Jogurt truskawkowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam)

 

 

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 08-12.07.2024 r.

                                 08-12.07.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata mi ę towa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   pasztetem drobiowo-pomidorowym z papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami, makaron w sosie pomidorowym, napój   owocowy Podwieczorek:   Kefir truskawkowy, ciasteczko owsiane bez cukru (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Polewka-naworka, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pol ę dwic ą drobiow ą i ogórkiem konserwowym II ś niadanie: Arbuz, woda Obiad :   Zupa jarzynowa z   ziemniakami, gulasz z   karkówki z warzywami, kasza bul gur, napój owocowy Podwieczorek: Amerykany, herbata   ziołowa   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, kawiorek z masłem i miodem wielokwiatowym, herbata melisa II ś niadanie : Banan, woda Obiad: Ż urek z jajkiem i kiełbask ą , bułka pszenna,   napój owocow

Jadłospis 01-05.07.2024 r.

  01-05.07.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata cytrynowa, bułka pszenna i grahamka   z masełkiem, tu ń czykiem   i papryk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ziemniaczana z pomidorami, nale ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,   napój   owocowy Podwieczorek: Ma ś lanka owocowa, wafle kukurydziane (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam, ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata ziołowa, chleb pszenny   i słonecznikowy z masełkiem, kiełbas ą zielonogórsk ą i rzodkiewk ą   II ś niadanie: Jabłko,   woda Obiad : Pulpety w sosie pomidorowym , ziemniaki,   zielona fasolka szparagowa,   napój   owocowy Podwieczorek: Arbuzowe trójk ą ty   (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki owsiane z mlekiem, bułka   mleczna z masełkiem i d ż emem truskawkowym, herbata ziołowa   II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Zupa   gulaszowa, bułeczka pszenna, napój owocowy Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem

Jadłospis 15-19.07.2024 r.

  15-19.07.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata mi ę towa , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   twaro ż kiem kanapkowym i szczypiorkiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa koperkowa, kotleciki z kaszki manny, surówka z marchewki i jabłka   z jogurtem naturalnym, napój   owocowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z makrel ą w sosie pomidorowym, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kakaowe kulki zbo ż owe z mlekiem, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pol ę dwic ą drobiow ą i pomidorem malinowym, herbata mi ę towa II ś niadanie: Arbuz, woda Obiad :   Zupa cytrynowa z ry ż em, goł ą bki inaczej, ziemniaki, sałatka grecka, napój owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy, ciasteczko owsiane bez cukru z ż urawin ą   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki owsiane z mlekiem, bułka ś niadaniowa z masłem czekoladowym,   herbata melisa