Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 20-24.03.2023 r.

 

   20-24.03.2023 r.

Poniedziałek

I śniadanie: Herbata imbirowa,

chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, makrelą w sosie pomidorowym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa brokułowa z kaszką, GZIK – ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym,

sok owocowy

Podwieczorek: :  Gorąca czekolada, ciasteczko owsiane bez cukru

 (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)

Wtorek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, kiełbaską krakowską, ogórkiem  zielonym

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Kapuśniak z kiszonej kapusty,  sztuka mięsa w sosie własnym, kasza Kus Kus,

sałatka grecka, sok owocowy

Podwieczorek: Pieczywo wasa pasztetem drobiowo-pomidorowym, herbata ziołowa

 (alergeny:  seler, gluten, mleko)

 Środa:

I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem, dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata rumiankowa

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Krem z czerwonej soczewicy, zrazik rybny, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty

z marchewką, natką pietruszki  i olejem

Podwieczorek: Sałatka owocowa: gruszka, banan, pomarańczko

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

 

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, herbata owocowa, hot-dog z ketchupem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Rosół z makaronem, kotlet drobiowy, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka

 jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt naturalny z nasionami chia i musem truskawkowym

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Piątek:

I śniadanie: Herbata miętowa,

 bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą z jajka, twarogu, czerwonej papryki

 i natki pietruszki, z ogórkiem konserwowym

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa ogórkowa, pierogi z serem i cukrem trzcinowym, sok owocowy   

Podwieczorek: Jogurt truskawkowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam)

 

 

OSTATNIO CZYTANE

Krasnale i Misie w "Starej Chacie u Kowala" w Kluczewie

 

Tydzień z dinozaurami

 

Jadłospis 27.02-03.03.2023 r.

  27.02.-03.03.2023 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,   białym serkiem kanapkowym i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa ogórkowa , racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu gotowanego, herbata ziołowa (Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam) Wtorek: I ś niadanie: Naworka- polewka , h erbata mi ę towa, bułka pszenna i sojowa z masełkiem, pieczeni ą rzymsk ą i pomidorem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa ś ródziemnomorska , kotlet mielony, buraczki z jabłkiem, ziemniaki puree ,   sok owocowy Podwieczorek: Kisiel do picia, wafel kukurydziany (Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, soja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki owsiane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata   koperkowa II ś niadanie: Gruszka, woda Obiad: Kalafiorowy krem, parówka w sosie greckim, z