20-24.03.2023 r.
Poniedziałek
I
śniadanie:
Herbata imbirowa,
chleb
pszenny i słonecznikowy z
masełkiem, makrelą w sosie pomidorowym
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa brokułowa z kaszką, GZIK – ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym,
sok owocowy
Podwieczorek:
: Gorąca czekolada, ciasteczko
owsiane bez cukru
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
kiełbaską krakowską, ogórkiem zielonym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:
Kapuśniak z kiszonej kapusty, sztuka mięsa w sosie własnym, kasza Kus Kus,
sałatka grecka, sok owocowy
Podwieczorek:
Pieczywo wasa pasztetem drobiowo-pomidorowym, herbata ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Środa:
I
śniadanie:
Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem, dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata
rumiankowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Krem z czerwonej soczewicy, zrazik rybny, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty
z
marchewką, natką pietruszki
i olejem
Podwieczorek:
Sałatka owocowa: gruszka, banan, pomarańczko
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata owocowa, hot-dog z ketchupem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Rosół z makaronem, kotlet drobiowy, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka
jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt naturalny z nasionami chia i musem truskawkowym
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa,
bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą z jajka, twarogu, czerwonej papryki
i natki
pietruszki, z ogórkiem konserwowym
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa ogórkowa, pierogi z serem i
cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt truskawkowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, sezam)