27-31.03.2023 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata z cytryną, bułka pszenna i
grahamka z masełkiem, tuńczykiem
w sosie pomidorowym
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Grochówka, pulpecik w sosie pomidorowym z makaronem, sok owocowy
Podwieczorek:
Kanapki z pieczywa mieszanego z żółtym serem i ogórkiem konserwowym, herbata ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata melisa, bułka sojowa i pszenna
z masełkiem,
wędliną drobiową i kiełkami rzodkiewki
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Zupa ziemniaczana z pomidorami, risotto wieprzowe, sok owocowy
Podwieczorek:
Koktajl truskawkowy, wafel kukurydziany
(alergeny: seler, gluten, mleko, soja)
Środa:
I
śniadanie:
Płatki owsiane na mleku, rogal z masełkiem i dżemem niskosłodzonym malinowym, herbatka
miętowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa gulaszowa z bułeczką, sok owocowy
Podwieczorek:
Kaszka kukurydziana z sokiem malinowym
(alergeny: seler,
gluten, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, wątrobianką
i ogórkiem
kiszonym, herbata owocowa
II
śniadanie
: Gruszka, woda
Obiad:
Zupa neapolitańska,
kotlet pożarski,
ziemniaki puree, surówka z selera
i ananasa, z
żurawiną i jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
Ryż na mleku z
jabłkiem i śmietaną
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata owocowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem , rzodkiewkowym twarożkiem i
szczypiorkiem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Barszcz ukraiński, ryba saute, ziemniaki, sos musztardowy, mini
marchewka gotowana, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba)
Przedszkole zastrzega prawo do zmian w
jadłospisie!