15-19.05.2023 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Kakao, herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem i makrel ą sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa grochówka, makaron w sosie serowo- ś mietanowym, sok owocowy Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z pasztetem drobiowo-pomidorowym i rzodkiewk ą , herbata rumiankowa (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, sezam) Wtorek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, serkiem kanapkowym , ogórkiem zielonym i szczypiorkiem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Marchewkowy krem, zrazik wieprzowy, ziemniaki, buraczki z jabłkiem , sok owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z sokiem malinowym (alergeny: seler, gluten, jajka, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Płatki owsiane na mleku, rogal mleczny z d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbatka melisa II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad: Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka