Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 17-21.04.2023 r.

 

   17-21.04.2023 r.

Poniedziałek

I śniadanie: Herbata z cytryną

chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, żółtym serem i papryką czerwoną

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa,
  racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym,

sok owocowy

Podwieczorek:   Budyń czekoladowy

 (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)

Wtorek:

I śniadanie: Płatki owsiane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem, dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata rumiankowa

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa koperkowa, gulasz z warzywami, kasza jęczmienna,

 sok owocowy

Podwieczorek: Kryształki galaretki

 (alergeny:  seler, gluten, mleko)

 Środa:

I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata imbirowa,  chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, kiełbaską krakowską i  ogórkiem zielonym

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Marchewkowy krem, żeberka w sosie własnym, ziemniaki, sałata lodowa w sosie jogurtowo-czosnkowym,  sok owocowy

Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z sokiem malinowym

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

 

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą lodową, polędwicą drobiową i kiełkami rzodkiewki, herbata ziołowa

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Kapuśniak z białej kapusty, „kargule”, ryż, sos śmietanowo-cytrynowy, marchewka puree, sok owocowy

Podwieczorek: Świeżo wyciskany sok z pomarańczy

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, sezam)

Piątek:

I śniadanie: Herbata miętowa,

 bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą z twarogu ze szczypiorkiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa wiśniowa z makaronem, zrazik rybny, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty

 z marchewką i olejem,  sok owocowy   

Podwieczorek: Jogurt owocowy

(alergeny: seler, gluten, mleko,ryba, jaja)


 Przedszkole zastrzega prawo do zmian w jadłospisie.

OSTATNIO CZYTANE

WYCIECZKA DO GRODZISKA WIELKOPOLSKIEGO

 Tygryski dzisiaj miło i ciekawie spędziły czas w Pirat Pizza w Grodzisku Wielkopolskim. Podczas  warsztatów kulinarnych uczyły się robić pizzę z wypranymi przez siebie składnikami, a później  zajadały ją ze smakiem. Dziękujemy Pirat Pizza za gościnę i super atmosferę. 

Wielkanocne świętowanie

 Wielkanoc tuż tuż, natomiast my już dziś świętowaliśmy 🐰🎁 Wszystkie Przedszkolaki spotkały się na holu, aby zjeść wspólnie wielkanocne śniadanko 😊  Dzieci nie mogły się doczekać prezentów, dlatego niedługo później udaliśmy się do małego parku w poszukiwaniu "zajączka" 🐰  Krasnoludki bardzo zadowolone i z prezentami w rękach wróciły do przedszkola 😊 Wesołego Alleluja! 🎁🐰

Jadłospis 15-19.04.2024 r.

  15-19.04.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Polewka – naworka,   herbata cytrynowa, chleb pszenny i wieloziarnisty   z masełkiem, twaro ż kiem ze szczypiorkiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka, makaron w sosie pomidorowym , napój owocowy Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z paprykarzem z kaszy jaglanej   i ogórkiem kiszonym, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata owocowa , bułka pszenna i grahamka   z masełkiem, sałat ą lodow ą , pol ę dwic ą drobiow ą i pomidorem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Kapu ś niak z kiszonej kapusty, sztuka mi ę sa w sosie własnym, kasza j ę czmienna, sałatka grecka,   napój owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy   (alergeny:     seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Kaszka kukurydziana z mlekiem,   bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Rosó