24-28.04.2023 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
pastą z makreli w
sosie pomidorowym
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa cytrynowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki, surówka z białej kapusty
z marchewką, pietruszką i olejem ,sok owocowy
Podwieczorek:
Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego,
herbatka ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)
Wtorek:
I
śniadanie:
Zupa budyniowa, herbata rumiankowa,
chleb pszenny i razowy z masełkiem, pieczenią rzymską i ogórkiem zielonym
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
:Zupa ziemniaczana z pomidorami, karkówka w sosie
własnym, pyzy,
buraczki z jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek:
Kisiel wiśniowy,
wafel kukurydziany
(alergeny: seler, gluten,
mleko)
Środa:
I
śniadanie:
Płatki owsiane na mleku, rogal mleczny z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata ziołowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa pomidorowa z zacierką, bigos z ziemniakami, sok owocowy
Podwieczorek:
Maślanka owocowa
(alergeny:
seler,
gluten, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, herbata melisa, bułka pszenna i sojowa z masełkiem, sałatą masłową, kiełbaską krakowską i rzodkiewką
II
śniadanie
: Gruszka, woda
Obiad:
Zupa neapolitańska,
kurczak w rękawie,
ziemniaki, surówka z selera,
z ananasem ,
żurawiną i jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
Zupa mleczna z płatkami zbożowymi
(alergeny:
seler, gluten, mleko, soja)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa,
bułka pszenna i grahamka z masełkiem, żółtym serem, pomidorem i szczypiorkiem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa rybna z jajkiem i ziemniakami, pierogi z serem i cukrem , sok
owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba, jaja)
Przedszkole
zastrzega prawo do zmian w jadłospisie!