15-19.05.2023 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata owocowa,
bułka
pszenna i grahamka z masełkiem i makrelą sosie pomidorowym
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa grochówka, makaron w sosie serowo-śmietanowym,
sok owocowy
Podwieczorek:
Kanapki z pieczywa mieszanego z
pasztetem drobiowo-pomidorowym
i rzodkiewką, herbata rumiankowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba, sezam)
Wtorek:
I
śniadanie:
Herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy
z masełkiem,
serkiem kanapkowym , ogórkiem zielonym i szczypiorkiem
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Marchewkowy krem, zrazik wieprzowy, ziemniaki, buraczki z jabłkiem,
sok owocowy
Podwieczorek:
Kaszka kukurydziana z sokiem malinowym
(alergeny: seler, gluten, jajka, mleko)
Środa:
I
śniadanie:
Płatki owsiane na mleku, rogal mleczny z dżemem niskosłodzonym truskawkowym,
herbatka melisa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z białej kapusty z marchewką
i koperkiem,
sok wieloowocowy
Podwieczorek:
„Tostowe Uśmiechy”, herbatka ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,
jaja)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą masłową, polędwicą drobiową i ogórkiem konserwowym, herbata imbirowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
„Pazibroda”- kapuśniak ze słodkiej kapusty, kolorowy kociołek,
ryż paraboliczny, sok owocowy
Podwieczorek:
Budyń waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, sezam)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa,
bułka pszenna i grahamka z masełkiem, żółtym serem, pomidorem i szczypiorkiem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa cytrynowa z ryżem, gulasz rybny z papryką, kalafiorem, brokułem, kukurydzą,… , ziemniaki, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba)