22-26.05.2023 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, sałatą, twarożkiem i szczypiorkiem
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa brokułowa z kaszką, jajko smażone, ziemniaki puree, mini marchewka ,
sok owocowy
Podwieczorek:
Płatki kukurydziane na mleku
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z wątrobianką
i ogórkiem kiszonym
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
:Zupa ziemniaczana z pomidorami,
gulasz z warzywami z kaszą bul gur,
sok owocowy
Podwieczorek:
Galaretka owocowa
(alergeny:
seler,
gluten, mleko, sezam)
Środa:
I
śniadanie:
Herbata rumiankowa, czekoladowe płatki zbożowe z mlekiem,
kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Żurek z jajkiem i białą kiełbaską, bułka pszenna
Podwieczorek:
Drożdżówka z budyniem, herbata melisa
(alergeny: seler, gluten, mleko,
jaja)
Czwartek:
I
śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa , chleb
pszenny
i
wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, pieczenią rzymską i kiełkami
brokułu
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną , kotlet
drobiowy panierowany, ziemniaki, surówka
z marchewki i jabłka, sok owocowy
Podwieczorek:
Sałatka owocowa ( gruszka, banan,
winogrono)
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, sezam)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanego z
masełkiem,
pastą z jajka gotowanego i szczypiorkiem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa pomidorowa z ryżem, ryba gotowana, ziemniaki,
bukiet
warzyw, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba, jaja)