29.05.-02.06.2023 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
pastą z tuńczyka w sosie pomidorowym
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa ,
racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek:
Pieczywo wasa z gotowanym brokułem,
herbatka ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba, jaja)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
żółtym serem, wędliną drobiową i rzodkiewką
II
śniadanie:
Marchewkowe chipsy, woda
Obiad
: Rosół z makaronem, potrawka z ryżem, groszek z marchewką, sok owocowy
Podwieczorek:
Kaszka kukurydziana z sokiem malinowym
(alergeny: seler, gluten,
mleko)
Środa:
I
śniadanie:
Płatki owsiane na mleku, rogal mleczny z masełkiem
i
dżemem niskosłodzonym jagodowym, herbata rumiankowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa „Zakochanej Smoczycy”, parówka w sosie greckim, ziemniaki, sok
owocowy
Podwieczorek:
Maślanka owocowa,
wafle kukurydziane
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, chleb pszenny i
wieloziarnisty z masełkiem, wątrobianką
i ogórkiem
kiszonym,
herbata koperkowa
II
śniadanie
: Mandarynka, woda
Obiad:
Barszcz zabielany z zacierką, kargule- ziemniaki, sałata lodowa z sosem śmietanowym, sok owocowy
Podwieczorek:
Kruche babeczki z galaretką, śmietaną i owocami
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
jajecznica
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa śródziemnomorska, ryba sote, ziemniaki, modra
kapusta gotowana,
sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)