Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 29.05-02.06.2023 r.

 

29.05.-02.06.2023  r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,

 pastą z tuńczyka w sosie pomidorowym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa
, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym,

 sok owocowy

Podwieczorek:  Pieczywo wasa z gotowanym brokułem, herbatka ziołowa

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba,  jaja)

Wtorek:

I śniadanie: Kakao, herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,

żółtym serem, wędliną drobiową i rzodkiewką

II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda

Obiad : Rosół z makaronem, potrawka z ryżem, groszek z marchewką, sok owocowy

Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z sokiem malinowym

 (alergeny:   seler, gluten, mleko)

Środa:

I śniadanie: Płatki owsiane na mleku, rogal mleczny z masełkiem

i dżemem niskosłodzonym jagodowym, herbata rumiankowa

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa „Zakochanej Smoczycy”, parówka w sosie greckim, ziemniaki, sok owocowy

Podwieczorek:  Maślanka owocowa,  wafle kukurydziane

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, wątrobianką

 i ogórkiem kiszonym, herbata koperkowa

II śniadanie : Mandarynka, woda

Obiad: Barszcz zabielany z zacierką, kargule- ziemniaki, sałata lodowa z sosem śmietanowym, sok owocowy

 Podwieczorek: Kruche babeczki z galaretką, śmietaną i owocami

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Piątek:

I śniadanie: Herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,

jajecznica

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa śródziemnomorska, ryba sote, ziemniaki, modra kapusta gotowana,

sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

 

OSTATNIO CZYTANE

Wycieczka do Józefówki

Dziś Krasnale i Misie wybrały się na wycieczkę do Zagrody Rodzinnej Siedlisko Józefówka w Sątopach . Wyprawa przedszkolaków była niezwykłym i niezapomnianym dla nich przeżyciem. Mogły one z bliska obserwować  zachowanie zwierząt. Poznały także wiele ciekawostek na temat ich życia i zwyczajów. Głaskanie i przytulanie kóz, lam, alpak czy owieczek sprawiło dzieciom wiele przyjemności. Dużym przeżyciem było także karmienie lemurów. Oprócz spotkania ze zwierzętami przedszkolaki wzięły również udział w warsztatach plastycznych, na których z ogromnym zaangażowaniem tworzyły z drewna i waty przepiękne kozy. Dodatkowo dzieci miały okazję bawić w małpim gaju, co sprzyjało dobrej zabawie. Cała wycieczka miała olbrzymi walor edukacyjny ale także była wspaniałym sposobem na integrację oraz rozwijanie więzi społecznych.  

Dzień Mamy i Taty w grupie Misie

Jadłospis 03-07.06.2024 r.

       03-07.06.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   z makrel ą w sosie pomidorowym II ś niadanie: Lody waniliowe z okazji Dnia Dziecka Obiad: Zupa ziemniaczana, spaghetti w sosie ś mietanowo-kremowym,   napój owocowy Podwieczorek:   Arbuzowe trójk ą ty, woda (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, herbata rumiankowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, ż ółtym serem, w ę dlin ą drobiow ą i rzodkiewk ą II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad : Sztuka mi ę sa w sosie własnym, pyzy, surówka wiosenna (młoda kapusta z jabłkiem, kukurydz ą , koperkiem i jogurtem naturalnym), napój   owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z sokiem malinowym   (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Kakaowe płatki zbo ż owe z   mlekiem, bułka   mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata rumiankowa   II ś niadanie :