10-14.07.2023 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa,
chleb pszenny i słonecznikowy
z masełkiem,
pasztetem
drobiowo-pomidorowym z papryką czerwoną
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Kapuśniak ze
słodkiej kapusty, makaron w sosie pomidorowym, sok
owocowy
Podwieczorek:
Drożdżówka z budyniem
(alergeny:
seler, gluten, mleko)
Wtorek:
I
śniadanie:
Musli owocowe z mlekiem, chleb pszenny i
razowy z masełkiem, polędwicą drobiową i ogórkiem konserwowym
II
śniadanie:
Arbuz, woda
Obiad
: Kotlet schabowy, ziemniaki, sałata
lodowa z sosem jogurtowo- czosnkowym,
sok
owocowy
Podwieczorek:
Kefir truskawkowy, ciasteczko owsiane bez cukru
(alergeny: seler, gluten,
mleko, jaja)
Środa:
I
śniadanie:
Płatki owsiane z mlekiem, bułka śniadaniowa z masłem
czekoladowym,
herbata melisa
II
śniadanie
: Banan, woda
Obiad:
Grochówka z parówką, bułka pszenna, sok owocowy
Podwieczorek:
Budyń czekoladowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, orzechy)
Czwartek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa,
bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
sałatą lodową, kiełbaską krakowską i pomidorem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Rosół z makaronem, kolorowy kociołek z kaszą bul gur,
sok owocowy
Podwieczorek:
Pieczywo wasa z paprykarzem wegańskim, herbata ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko)
Piątek:
I
śniadanie: Herbata miętowa, chleb pszenny z masełkiem, twarogiem,
rzodkiewką
i szczypiorkiem
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa cytrynowa z ryżem, zrazik rybny, ziemniaki, fasolka szparagowa,
sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)