Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 17-21.07.2023 r.

 

17-21.07.2023 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem, serkiem kanapkowym i ogórkiem zielonym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami, racuchy dro
żdżowe z cukrem trzcinowym,

sok owocowy

Podwieczorek: Maślanka owocowa,  chrupki kukurydziane

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam)

Wtorek:

I śniadanie: Zupa mleczna z kaszką kukurydzianą, bułka mleczna z dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata miętowa

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Zupa koperkowa, gulasz z karkówki, kasza jęczmienna, surówka z białej kapusty z marchewką, sok owocowy

Podwieczorek: Budyń malinowy

 (alergeny:  seler, gluten, mleko)

Środa:

I śniadanie: Kakao, herbata z miodem i cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy

 z masełkiem, sałatą masłową, szynką drobiową i pomidorem malinowym

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Krem z czerwonej soczewicy, żeberka w sosie własnym, ziemniaki,

kapusta zasmażana, sok owocowy

Podwieczorek: Arbuz , woda

(alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam)

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i razowy z masełkiem,

 wątrobianką i ogórkiem kiszonym, herbata ziołowa

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Nuggetsy , ziemniaki puree, marchewka gotowana, sok owocowy

Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem malinowym

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Piątek:

I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, żółtym serem, pomidorem i szczypiorkiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa brokułowa z kaszką,  ryba gotowana w sosie musztardowym, ziemniaki,  zielona fasolka szparagowa, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

WYCIECZKA DO GRODZISKA WIELKOPOLSKIEGO

 Tygryski dzisiaj miło i ciekawie spędziły czas w Pirat Pizza w Grodzisku Wielkopolskim. Podczas  warsztatów kulinarnych uczyły się robić pizzę z wypranymi przez siebie składnikami, a później  zajadały ją ze smakiem. Dziękujemy Pirat Pizza za gościnę i super atmosferę. 

Jadłospis 15-19.04.2024 r.

  15-19.04.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Polewka – naworka,   herbata cytrynowa, chleb pszenny i wieloziarnisty   z masełkiem, twaro ż kiem ze szczypiorkiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka, makaron w sosie pomidorowym , napój owocowy Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z paprykarzem z kaszy jaglanej   i ogórkiem kiszonym, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata owocowa , bułka pszenna i grahamka   z masełkiem, sałat ą lodow ą , pol ę dwic ą drobiow ą i pomidorem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Kapu ś niak z kiszonej kapusty, sztuka mi ę sa w sosie własnym, kasza j ę czmienna, sałatka grecka,   napój owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy   (alergeny:     seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Kaszka kukurydziana z mlekiem,   bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Rosó

Jadłospis 22-26.04.2024 r.

  JADŁOSPIS 22-26.04.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Kakao, herbata z miodem i cytryn ą , kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, pasztetem – drobiowo- pomidorowym i ż ółt ą papryk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa z zielonej fasoli z ziemniakami , nale ś niki z jabłkiem,   napój owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z brokułem gotowanym, herbatka (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja)   Wtorek: I ś niadanie:   Płatki j ę czmienne na mleku , rogal     mleczny   z d ż emem niskosłodzonym malinowym, herbatka koperkowa II ś niadanie: Arbuz, woda Obiad : Cebulowy krem z grzankami, zraz mielony, ziemniaki puree, surówka z selera   i ananasa z ż urawin ą i jogurtem naturalnym, napój owocowy Podwieczorek: Galaretka owocowa (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)   Ś roda: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata owocowa, bułka pszenna i grahamka   z masełkiem , sałat ą lodow ą , pieczeni ą wieprzow ą ,   rzodkiewk ą i ogórkiem zielony