17-21.07.2023 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, serkiem kanapkowym i
ogórkiem zielonym
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek:
Maślanka owocowa,
chrupki kukurydziane
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, sezam)
Wtorek:
I
śniadanie:
Zupa mleczna z kaszką kukurydzianą, bułka mleczna z dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata miętowa
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Zupa koperkowa, gulasz z karkówki, kasza jęczmienna, surówka z białej kapusty z marchewką, sok owocowy
Podwieczorek:
Budyń malinowy
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Środa:
I
śniadanie:
Kakao, herbata z miodem i cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy
z masełkiem,
sałatą masłową, szynką drobiową i pomidorem malinowym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:
Krem z czerwonej soczewicy, żeberka w sosie własnym, ziemniaki,
kapusta zasmażana, sok owocowy
Podwieczorek:
Arbuz , woda
(alergeny: seler, gluten, mleko,
sezam)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kakao, chleb pszenny i razowy z masełkiem,
wątrobianką i ogórkiem kiszonym, herbata ziołowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Nuggetsy , ziemniaki puree, marchewka gotowana, sok owocowy
Podwieczorek:
Kaszka manna z sokiem malinowym
(alergeny:
seler, gluten, mleko)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa,
bułka pszenna i grahamka z masełkiem, żółtym serem, pomidorem i szczypiorkiem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa brokułowa z kaszką, ryba gotowana
w sosie musztardowym, ziemniaki, zielona
fasolka szparagowa, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba)