24-28.07.2023 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem
i makrelą w pomidorach
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki puree, bukiet warzyw,
sok owocowy
Podwieczorek:
Pieczywo wasa żytnie z brokułem gotowanym, herbata ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)
Wtorek:
I
śniadanie:
Herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy
z masełkiem,
pieczenią alpejską i kiełkami
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad:
Zupa śródziemnomorska, kotlet
mielony, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, sok owocowy
Podwieczorek:
Galaretka owocowa
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)
Środa:
I
śniadanie:
Płatki kukurydziane z mlekiem, rogal mleczny z masełkiem i dżemem malinowym, herbata koperkowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa gulaszowa z bułeczką pszenną, sok
owocowy
Podwieczorek:
Tostowe Uśmiechy,
herbatka rumiankowa
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem,
kiełbaską zielonogórską i
pomidorem, herbata ziołowa
II
śniadanie
:Jabłko, woda
Obiad:
Rosół z makaronem, kurczak w rękawie, ziemniaki, sałata lodowa z sosem śmietanowym, sok owocowy
Podwieczorek:
Kefir brzoskwiniowo-bananowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa,
bułka pszenna i grahamka z masełkiem, żółtym serem, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Barszcz zabielany z zacierką, GZIK- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym,
sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko)