02-06.10.2023 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, pastą
z tuńczyka i pomidorem
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Kapuśniak z
kiszonej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek:
Pieczywo wasa z paprykarzem z kaszy
jaglanej, herbata ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kakaowe kulki zbożowe z mlekiem, kawiorek z masełkiem i miodem
lipowym, herbata imbirowa
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Zupa koperkowa, sztuka mięsa w sosie własnym z kaszą bul gur
i warzywami, sok owocowy
Podwieczorek:
Kryształki galaretki
(alergeny:
seler,
gluten, mleko)
Środa:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, herbata rumiankowa, bułka
pszenna i grahamka
z
masełkiem, sałatą lodową,
kiełbaską krakowską i ogórkiem zielonym
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Krem z dyni, parówka w sosie greckim, ziemniaki,
sok
owocowy
Podwieczorek:
Ryż na mleku z jabłkiem, cynamonem i śmietaną
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie: Kakao, herbata z cytryną, chleb pszenny i wieloziarnisty
z
masełkiem, pastą z fileta drobiowego, z jajkiem gotowanym i
ogórkiem
konserwowym
II
śniadanie
: Gruszka, woda
Obiad:
Barszcz ukraiński,
frykatelki, ziemniaki, surówka z białej kapusty z marchewką
i olejem, sok owocowy
Podwieczorek:
Placek drożdżowy na śliwce,
herbata ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanego z
masełkiem, jajecznica na masełku
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa pomidorowa z makaronem , gulasz
rybny z warzywami, ziemniaki,
sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba, jaja)