04-08.09.2023 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata z cytryną,
chleb pszenny i słonecznikowy
z masełkiem, pastą z tuńczyka w sosie pomidorowym
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Kapuśniak
z kiszonej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek:
Arbuz
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
sałatą lodową, polędwicą drobiową i ogórkiem zielonym
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Zupa pomidorowa z zacierką, kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki
z jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek:
Budyń czekoladowy
(alergeny:
seler,
gluten, mleko, sezam, jaja)
Środa:
I śniadanie: Kakaowe kuleczki zbożowe z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem, herbata
owocowa
II śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ziemniaczana z pomidorami, gulasz z kaszą jęczmienną i
warzywami,
sok owocowy
Podwieczorek:
Kisiel wiśniowy do picia, chrupki kukurydziane
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa,
chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,
wątrobianką i ogórkiem kiszonym, herbata rumiankowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Rosół z makaronem, potrawka( kurczak gotowany, ryż, biały sos, groszek
z marchewką), sok owocowy
Podwieczorek:
Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego, herbatka imbirowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, sezam)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata koperkowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa cytrynowa z ryżem, ryba sote, ziemniaki,
marchewka
glazurowana, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt truskawkowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba)