Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 18-22.09.2023 r.

 

18-22.09.2023r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem

 i tuńczykiem w sosie pomidorowym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Grochówka
, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym,

sok owocowy

Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego z żółtym serem i czerwoną papryką, herbatka ziołowa

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,  ryba)

Wtorek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata koperkowa, chleb pszenny

 i wieloziarnisty z masełkiem, kiełbaską krakowską i ogórkiem zielonym

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Zupa serowa z makaronem, gołąbki inaczej, ziemniaki, zielona  fasolka szparagowa, sok owocowy

Podwieczorek: Budyń malinowy

 (alergeny:  seler, gluten, jajka, mleko, sezam)

Środa:

I śniadanie: Musli owocowe z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbatka melisa

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa  pomidorowa z ryżem, łazanki z kapustą kiszoną i mięsem, sok owocowy

Podwieczorek:  Tostowe uśmiechy, herbata rumiankowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, rukolą, szynką drobiową

 i rzodkiewką,  herbata owocowa

II śniadanie : Nektarynka, woda

Obiad: Zupa krem z ciecierzycy, kurczak w rękawie, ziemniaki, sałata lodowa z sosem jogurtowo- czosnkowym, sok owocowy

Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy, ciasteczko owsiane z jagodą ,bez cukru

(alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam)

Piątek:

I śniadanie: Herbata rumiankowa, chleb pszenny i wieloziarnisty  z masełkiem i pastą

z jajka gotowanego ze szczypiorkiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa szczawiowa z ryżem, zrazik rybny, ziemniaki, surówka z selera i ananasa

 z jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,  ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Wycieczka do Józefówki

Dziś Krasnale i Misie wybrały się na wycieczkę do Zagrody Rodzinnej Siedlisko Józefówka w Sątopach . Wyprawa przedszkolaków była niezwykłym i niezapomnianym dla nich przeżyciem. Mogły one z bliska obserwować  zachowanie zwierząt. Poznały także wiele ciekawostek na temat ich życia i zwyczajów. Głaskanie i przytulanie kóz, lam, alpak czy owieczek sprawiło dzieciom wiele przyjemności. Dużym przeżyciem było także karmienie lemurów. Oprócz spotkania ze zwierzętami przedszkolaki wzięły również udział w warsztatach plastycznych, na których z ogromnym zaangażowaniem tworzyły z drewna i waty przepiękne kozy. Dodatkowo dzieci miały okazję bawić w małpim gaju, co sprzyjało dobrej zabawie. Cała wycieczka miała olbrzymi walor edukacyjny ale także była wspaniałym sposobem na integrację oraz rozwijanie więzi społecznych.  

Dzień Mamy i Taty w grupie Misie

Jadłospis 03-07.06.2024 r.

       03-07.06.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   z makrel ą w sosie pomidorowym II ś niadanie: Lody waniliowe z okazji Dnia Dziecka Obiad: Zupa ziemniaczana, spaghetti w sosie ś mietanowo-kremowym,   napój owocowy Podwieczorek:   Arbuzowe trójk ą ty, woda (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, herbata rumiankowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, ż ółtym serem, w ę dlin ą drobiow ą i rzodkiewk ą II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad : Sztuka mi ę sa w sosie własnym, pyzy, surówka wiosenna (młoda kapusta z jabłkiem, kukurydz ą , koperkiem i jogurtem naturalnym), napój   owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z sokiem malinowym   (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Kakaowe płatki zbo ż owe z   mlekiem, bułka   mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata rumiankowa   II ś niadanie :