18-22.09.2023r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem
i tuńczykiem w sosie pomidorowym
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Grochówka, racuchy
drożdżowe z cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek:
Kanapki z pieczywa mieszanego z żółtym serem i czerwoną papryką, herbatka ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, herbata koperkowa,
chleb pszenny
i wieloziarnisty z masełkiem, kiełbaską krakowską i ogórkiem zielonym
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Zupa serowa z makaronem, gołąbki inaczej, ziemniaki, zielona fasolka szparagowa, sok owocowy
Podwieczorek:
Budyń malinowy
(alergeny:
seler, gluten, jajka, mleko, sezam)
Środa:
I
śniadanie:
Musli owocowe z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbatka
melisa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, łazanki z kapustą kiszoną i mięsem, sok owocowy
Podwieczorek: Tostowe uśmiechy, herbata rumiankowa
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, rukolą, szynką drobiową
i rzodkiewką, herbata
owocowa
II
śniadanie
: Nektarynka, woda
Obiad:
Zupa krem z ciecierzycy, kurczak
w rękawie, ziemniaki, sałata lodowa z sosem jogurtowo-
czosnkowym, sok owocowy
Podwieczorek:
Kefir brzoskwiniowo-bananowy, ciasteczko owsiane z jagodą
,bez cukru
(alergeny: seler, gluten, mleko, sezam)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata rumiankowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem i pastą
z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad: Zupa szczawiowa z ryżem, zrazik rybny, ziemniaki,
surówka z selera i ananasa
z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)