25-29.09.2023 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata z cytryną, chleb pszenny i
słonecznikowy z masełkiem,
żółtym serem i ogórkiem zielonym
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Kapuśniak ze
słodkiej kapusty, makaron w sosie serowym,
sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt naturalny z nasionami chia i musem
truskawkowym
(alergeny:
seler, gluten, mleko)
Wtorek:
I śniadanie: Kakao, bułka grahamka i pszenna z masełkiem, wątrobianką
i ogórkiem kiszonym, herbata imbirowa
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Gulasz z karkówki, pyzy, surówka z modrej kapusty z jogurtem naturalnym, sok
owocowy
Podwieczorek:
Kaszka manna z sokiem malinowym
(alergeny: seler, gluten, mleko, sezam)
Środa:
I
śniadanie:
Herbata koperkowa, płatki owsiane na mleku, bułka mleczna
z masełkiem,
dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata miętowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Marchewkowy krem z kaszką, kotlet schabowy, ziemniaki, kapusta zasmażana, sok owocowy
Podwieczorek:
Arbuz
(alergeny: seler, gluten, ryba,
jaja, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Zupa budyniowa, bułka
pszenna i grahamka z masełkiem, polędwicą drobiową i sałatą lodową i pomidorem, herbata owocowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Rosół z makaronem, kurczak z warzywami , curry i ryżem, z sosem czosnkowo-jogurtowym, sok owocowy
Podwieczorek:
Maślanka owocowa, chrupki kukurydziane
(alergeny:
seler, gluten, mleko, sezam)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata rumiankowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,
pastą z makreli w sosie pomidorowym
II
śniadanie
: Gruszka, woda
Obiad:
Zupa ogórkowa, pierogi z serem, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, sezam, ryba)