6-10.11.2023 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata koperkowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, tuńczykiem
i ogórkiem konserwowym
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa jarzynowa z kaszką, zraz mielony ziemniaki puree, surówka z białej kapusty
i marchewki,
sok owocowy
Podwieczorek:
Kaszka kukurydziana z sokiem truskawkowym
i ogórkiem konserwowym
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba, sezam, jaja)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kakao, bułka pszenna i sojowa z
masełkiem, roszponką, polędwicą
drobiową
i pomidorem malinowym, herbata ziołowa
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Zupa z zielonej fasoli szparagowej, gulasz z karkówki z kaszą jęczmienną
i warzywami, sok owocowy
Podwieczorek:
Maślanka owocowa, chrupki kukurydziane
(alergeny: seler, gluten,
mleko, jaja)
Środa:
I
śniadanie:
Płatki owsiane z mlekiem, bułka pszenna
i grahamka z masełkiem, pasztetem drobiowo-pomidorowym i rzodkiewką, herbata rumiankowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Cebulowy krem z grzankami, kotlet schabowy, ziemniaki, kapusta zasmażana,
sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt naturalny z nasionami chia i musem truskawkowym
(alergeny: seler, gluten ,
jaja, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, herbata imbirowa, chleb
pszenny i razowy z masełkiem, jajecznica
II
śniadanie
: Marchewkowe paluszki, woda
Obiad:
Rosół z makaronem,
potrawka z ryżem
(kurczak gotowany, biały sos, ryż, groszek
z marchewką), sok owocowy
Podwieczorek:
Rogale z konfiturą, herbatka melisa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa,
chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem i
pastą
z makreli wędzonej, śledzia, twarogu i jajka gotowanego ze szczypiorkiem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa cytrynowa z ryżem, ryba gotowana, ziemniaki, mieszanka królewska,
sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt truskawkowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)