Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 06-10.11.2023 r.

 

6-10.11.2023 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata koperkowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, tuńczykiem

i ogórkiem konserwowym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa jarzynowa z kaszk
ą, zraz mielony ziemniaki puree, surówka z białej kapusty

 i marchewki, sok owocowy

Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z sokiem truskawkowym

 i ogórkiem konserwowym

(alergeny: seler, gluten, mleko,  ryba, sezam, jaja)

Wtorek:

I śniadanie:  Kakao, bułka pszenna i sojowa z masełkiem, roszponką, polędwicą drobiową

 i pomidorem malinowym, herbata ziołowa

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Zupa z zielonej  fasoli szparagowej, gulasz z karkówki z kaszą jęczmienną

i warzywami,  sok owocowy

Podwieczorek: Maślanka owocowa, chrupki kukurydziane

 (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)

Środa:

I śniadanie: Płatki owsiane z mlekiem,  bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pasztetem drobiowo-pomidorowym i rzodkiewką, herbata rumiankowa

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Cebulowy krem z grzankami, kotlet schabowy, ziemniaki, kapusta zasmażana,

sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt naturalny z nasionami chia i musem truskawkowym

(alergeny:  seler, gluten , jaja, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata imbirowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, jajecznica

II śniadanie : Marchewkowe paluszki, woda

Obiad: Rosół z makaronem, potrawka z ryżem (kurczak gotowany, biały sos, ryż, groszek

 z marchewką), sok owocowy

Podwieczorek: Rogale z konfiturą, herbatka melisa

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

Piątek:

I śniadanie: Herbata miętowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem i  pastą

z makreli wędzonej, śledzia, twarogu i jajka gotowanego ze szczypiorkiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa cytrynowa z ryżem, ryba gotowana, ziemniaki, mieszanka królewska,

 sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt truskawkowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 08-12.07.2024 r.

                                 08-12.07.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata mi ę towa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   pasztetem drobiowo-pomidorowym z papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami, makaron w sosie pomidorowym, napój   owocowy Podwieczorek:   Kefir truskawkowy, ciasteczko owsiane bez cukru (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Polewka-naworka, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pol ę dwic ą drobiow ą i ogórkiem konserwowym II ś niadanie: Arbuz, woda Obiad :   Zupa jarzynowa z   ziemniakami, gulasz z   karkówki z warzywami, kasza bul gur, napój owocowy Podwieczorek: Amerykany, herbata   ziołowa   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, kawiorek z masłem i miodem wielokwiatowym, herbata melisa II ś niadanie : Banan, woda Obiad: Ż urek z jajkiem i kiełbask ą , bułka pszenna,   napój owocow

Jadłospis 01-05.07.2024 r.

  01-05.07.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata cytrynowa, bułka pszenna i grahamka   z masełkiem, tu ń czykiem   i papryk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ziemniaczana z pomidorami, nale ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,   napój   owocowy Podwieczorek: Ma ś lanka owocowa, wafle kukurydziane (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam, ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata ziołowa, chleb pszenny   i słonecznikowy z masełkiem, kiełbas ą zielonogórsk ą i rzodkiewk ą   II ś niadanie: Jabłko,   woda Obiad : Pulpety w sosie pomidorowym , ziemniaki,   zielona fasolka szparagowa,   napój   owocowy Podwieczorek: Arbuzowe trójk ą ty   (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki owsiane z mlekiem, bułka   mleczna z masełkiem i d ż emem truskawkowym, herbata ziołowa   II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Zupa   gulaszowa, bułeczka pszenna, napój owocowy Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem

Jadłospis 15-19.07.2024 r.

  15-19.07.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata mi ę towa , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   twaro ż kiem kanapkowym i szczypiorkiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa koperkowa, kotleciki z kaszki manny, surówka z marchewki i jabłka   z jogurtem naturalnym, napój   owocowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z makrel ą w sosie pomidorowym, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kakaowe kulki zbo ż owe z mlekiem, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pol ę dwic ą drobiow ą i pomidorem malinowym, herbata mi ę towa II ś niadanie: Arbuz, woda Obiad :   Zupa cytrynowa z ry ż em, goł ą bki inaczej, ziemniaki, sałatka grecka, napój owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy, ciasteczko owsiane bez cukru z ż urawin ą   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki owsiane z mlekiem, bułka ś niadaniowa z masłem czekoladowym,   herbata melisa