09-13.10.2023 r.
Poniedziałek
I
śniadanie:
Herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, żółtym serem i ogórkiem konserwowym
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa kalafiorowa z kaszką, jajko gotowane w sosie musztardowym, ziemniaki, mini marchewka
gotowana, sok owocowy
Podwieczorek:
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, gorczyca)
Wtorek:
I
śniadanie:
Herbata owocowa, kakao, bułka śniadaniowa i grahamka z masełkiem, kiełbaską zielonogórską i rzodkiewką
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Zupa cytrynowa z zacierką, kotlet mielony, ziemniaki, buraczki z jabłkiem,
sok owocowy
Podwieczorek:
Galaretka owocowa
(alergeny:
seler,
gluten, mleko, sezam, jaja)
Środa:
I
śniadanie:
Herbata rumiankowa, pełnoziarniste płatki zbożowe z mlekiem, kawiorek z masełkiem i miodem
wielokwiatowym
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Żurek z jajkiem i białą kiełbaską, bułeczka pszenna , sok owocowy
Podwieczorek:
Kaszka kukurydziana z sokiem malinowym
(alergeny: seler, gluten, mleko,
jaja)
Czwartek:
I
śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa, chleb pszenny i wieloziarnisty
z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą i kiełkami
brokułu
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Rosół z makaronem, kurczak w rękawie, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i zieloną pietruszką, sok owocowy
Podwieczorek:
Owocowa sałatka (gruszka, banan, śliwka)
(alergeny:
seler, gluten, mleko, sezam)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanego z
masełkiem, twarożkiem i szczypiorkiem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa krem z czerwonej soczewicy, ryba
gotowana, ryż, sos śmietanowo-koperkowy, groszek z marchewką, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba)