16-20.10.2023
r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa, bułka
pszenna i grahamka z masełkiem,
tuńczykiem i papryką czerwoną
II
śniadanie:
Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: Zupa krupnik z kaszą jaglaną, racuchy
drożdżowe z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek: Maślanka truskawkowa, wafle
kukurydziane
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba, sezam)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata owocowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, szyneczką wieprzową i pomidorem
II
śniadanie:
Gruszka, woda
Obiad
: Zupa z białej fasoli, gulasz z karkówki, kasza bul gur, gotowana modra
kapusta,
sok
owocowy
Podwieczorek:
„Tostowe uśmiechy”,
herbata ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko)
Środa:
I
śniadanie:
Kaszka manna z mlekiem, bułka mleczna
z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa
II śniadanie : Banan, woda
Obiad:
Barszcz zabielany, kotlet drobiowy, ziemniaki puree, surówka
z
marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
Budyń czekoladowy
(alergeny: seler,
gluten, mleko, jaja)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, bułka pszenna i razowa z
masełkiem,
z
pieczenią alpejską z warzywami i kiełkami brokułu
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Rosół z makaronem,
potrawka z ryżem, groszek
z marchewką, sok
owocowy
Podwieczorek:
Placek maślany ze śliwką, herbatka ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata imbirowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, żółtym serem
i rzodkiewką
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:
Zupa rybna, GZIK- ziemniaki z twarogiem
i olejem lnianym, sok
owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba, jaja)