23-27.10.2023
r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Zupa budyniowa, herbata z cytryną , kanapki z pieczywa mieszanego
z masełkiem, humusem z suszonymi pomidorami i ogórkiem
konserwowym
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Grochówka, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy
Podwieczorek: Jajko w sosie
jogurtowo-pomidorowym, kawiorek z masełkiem, herbatka imbirowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, sezam, jaja)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata owocowa, hot-dog
z ketchupem
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad
: Zupa dyniowa, pulpety w sosie pieczarkowym, ziemniaki, marchewka glazurowana, sok owocowy
Podwieczorek:
Kaszka manna z sokiem malinowym
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Środa:
I
śniadanie:
Polewka-naworka, rogal mleczny z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata rumiankowa
II śniadanie : Banan, woda
Obiad: Żeberka duszone w sosie własnym, pyzy, surówka z
kapusty pekińskiej
z selerem naciowym i kukurydzą, sok owocowy
Podwieczorek:
Kruche ciasteczko z jabłkiem, herbatka ziołowa
(alergeny: seler, gluten,
mleko, jaja)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z
masełkiem, sałatą lodową polędwicą drobiową i ogórkiem zielonym, herbatka ziołowa
II
śniadanie
: Mandarynka, woda
Obiad:
Zupa pomidorowa z ryżem, kotlecik pożarski, ziemniaki puree, gotowana kapusta włoska, sok owocowy
Podwieczorek:
Kefir truskawkowo-śmietankowy, wafel kukurydziany
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata z cytryną,
chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
pastą jajeczno-warzywną z twarogiem i natką pietruszki
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa brokułowa z kaszką, ryba sote, ziemniaki, bukiet warzyw, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt owocowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)