Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 23-27.10.2023 r.

 

                             23-27.10.2023  r.

 

 

Poniedziałek:

I śniadanie: Zupa budyniowa, herbata z cytryną , kanapki z pieczywa mieszanego

z masełkiem, humusem z suszonymi pomidorami i ogórkiem konserwowym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Grochówka,
 makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy

 Podwieczorek: Jajko w sosie jogurtowo-pomidorowym, kawiorek z masełkiem, herbatka imbirowa

(alergeny: seler, gluten, mleko, sezam, jaja)

Wtorek:

I śniadanie: Kakao, herbata owocowa, hot-dog z ketchupem

II śniadanie: Jabłko, woda

Obiad : Zupa dyniowa, pulpety w sosie pieczarkowym, ziemniaki, marchewka glazurowana, sok owocowy

Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem malinowym

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Środa:

I śniadanie: Polewka-naworka, rogal mleczny z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata rumiankowa

 II śniadanie : Banan, woda

Obiad:   Żeberka duszone w sosie własnym, pyzy, surówka z kapusty pekińskiej

z selerem naciowym i kukurydzą, sok owocowy

Podwieczorek: Kruche ciasteczko z jabłkiem, herbatka ziołowa

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą lodową polędwicą drobiową i ogórkiem zielonym,  herbatka ziołowa

II śniadanie : Mandarynka, woda

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, kotlecik pożarski, ziemniaki puree, gotowana kapusta włoska, sok owocowy

Podwieczorek: Kefir truskawkowo-śmietankowy, wafel kukurydziany

(alergeny:  seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )

Piątek:

       I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,

pastą jajeczno-warzywną z twarogiem i natką pietruszki

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa brokułowa z kaszką, ryba sote, ziemniaki, bukiet warzyw, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt owocowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

WYCIECZKA DO GRODZISKA WIELKOPOLSKIEGO

 Tygryski dzisiaj miło i ciekawie spędziły czas w Pirat Pizza w Grodzisku Wielkopolskim. Podczas  warsztatów kulinarnych uczyły się robić pizzę z wypranymi przez siebie składnikami, a później  zajadały ją ze smakiem. Dziękujemy Pirat Pizza za gościnę i super atmosferę. 

Jadłospis 15-19.04.2024 r.

  15-19.04.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Polewka – naworka,   herbata cytrynowa, chleb pszenny i wieloziarnisty   z masełkiem, twaro ż kiem ze szczypiorkiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka, makaron w sosie pomidorowym , napój owocowy Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z paprykarzem z kaszy jaglanej   i ogórkiem kiszonym, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata owocowa , bułka pszenna i grahamka   z masełkiem, sałat ą lodow ą , pol ę dwic ą drobiow ą i pomidorem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Kapu ś niak z kiszonej kapusty, sztuka mi ę sa w sosie własnym, kasza j ę czmienna, sałatka grecka,   napój owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy   (alergeny:     seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Kaszka kukurydziana z mlekiem,   bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Rosó

Jadłospis 22-26.04.2024 r.

  JADŁOSPIS 22-26.04.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Kakao, herbata z miodem i cytryn ą , kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, pasztetem – drobiowo- pomidorowym i ż ółt ą papryk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa z zielonej fasoli z ziemniakami , nale ś niki z jabłkiem,   napój owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z brokułem gotowanym, herbatka (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja)   Wtorek: I ś niadanie:   Płatki j ę czmienne na mleku , rogal     mleczny   z d ż emem niskosłodzonym malinowym, herbatka koperkowa II ś niadanie: Arbuz, woda Obiad : Cebulowy krem z grzankami, zraz mielony, ziemniaki puree, surówka z selera   i ananasa z ż urawin ą i jogurtem naturalnym, napój owocowy Podwieczorek: Galaretka owocowa (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)   Ś roda: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata owocowa, bułka pszenna i grahamka   z masełkiem , sałat ą lodow ą , pieczeni ą wieprzow ą ,   rzodkiewk ą i ogórkiem zielony