30.10.-03.11.2023 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata z miodem i cytryną, chleb pszenny i
wieloziarnisty z masełkiem, żółtym serem i papryką czerwoną
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Kapuśniak z
kiszonej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek:
Kanapki z pieczywa mieszanego z paprykarzem wege z ciecierzycy, herbata ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, sezam)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, herbata koperkowa, chleb pszenny i słonecznikowy
z masełkiem,
sałatą lodową, kiełbaską zielonogórską i kiełkami rzodkiewki
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Zupa gulaszowa z bułeczką pszenną,
sok owocowy
Podwieczorek:
Budyń malinowy
(alergeny: seler, gluten,
mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata imbirowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pastą
z makreli w sosie pomidorowym
II
śniadanie
: Marchewkowe paluszki, woda
Obiad:
Zupa ziemniaczana z pomidorami, makaron w sosie szpinakowo-śmietanowym, sok owocowy
Podwieczorek:
Kisiel do picia, wafel kukurydziany
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa,
chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, pastą
z jajka gotowanego , ze szczypiorkiem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad: Marchewkowy krem, zrazik rybny, ziemniaki puree, surówka z selera
i ananasa, z żurawiną i jogurtem naturalnym,
sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt truskawkowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)