13-17.11.2023 r.
Poniedziałek
I
śniadanie:
Herbata z cytryną,
chleb
pszenny i słonecznikowy z
masełkiem, serem smażonym z kminkiem i serkiem twarogowym, papryką czerwoną i ogórkiem zielonym
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek:
: Kefir brzoskwiniowy, pieczywo wasa żytnie
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)
Wtorek:
I
śniadanie:
Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem, dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata rumiankowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:
Zupa pomidorowa z makaronem, bigos z ziemniakami, sok owocowy
Podwieczorek:
Kryształki galaretki
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Środa:
I
śniadanie:
Kakao, herbata koperkowa, chleb
pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
pastą z kiełbasy zielonogórskiej i ogórka konserwowego
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
„Pazibroda”, kolorowy kociołek z ryżem, sok owocowy
Podwieczorek:
Sok z pomarańczy, ciasteczko
owsiane bez cukru z morelą
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z
masełkiem, sałatą lodową, szynką gotowaną i kiełkami rzodkiewki, herbata melisa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Krem z czerwonej soczewicy, kurczak w rękawie, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z
czerwoną cebulką, natką pietruszki, marchewką i sosem musztardowo-miodowym,
sok owocowy
Podwieczorek:
Zupa mleczna z kulkami zbożowymi
(alergeny:
seler, gluten, mleko, sezam, gorczyca)
Piątek:
I
śniadanie:
Zupa budyniowa, herbata miętowa, kanapki z pieczywa mieszanego
z masełkiem i tuńczykiem w pomidorach
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa wiśniowa, Gzik- ziemniaki z twarogiem i olejem
lnianym,
sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt owocowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba)
Przedszkole zastrzega możliwość zmian w jadłospisie