20-24.11.2023 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata cytrynowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, twarożkiem
ze
szczypiorkiem
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Kapuśniak z
kiszonej kapusty, makaron w sosie serowo-śmietanowym,
sok owocowy
Podwieczorek:
Kanapki z pieczywa mieszanego z paprykarzem z kaszy jaglanej
i ogórkiem kiszonym, herbata ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka
z masełkiem,
sałatą lodową, polędwicą drobiową i pomidorem
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Grochówka, wątróbka
wieprzowa, ziemniaki, sałatka grecka, sok owocowy
Podwieczorek:
Budyń czekoladowy
(alergeny: seler, gluten,
mleko)
Środa:
I
śniadanie:
Kaszka kukurydziana z mlekiem, bułka
mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa neapolitańska, risotto z warzywami i kiełbaską, sok owocowy
Podwieczorek:
Ptasie mleczko z galaretką
(alergeny: seler, gluten , mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata imbirowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pastą
z ryby gotowanej, jajka i ogórka konserwowego
II
śniadanie
: Marchewkowe paluszki, woda
Obiad:
Krem z dyni, kargule, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem
naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
„Makaron w śniegu”
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata z cytryną, chleb pszenny i
słonecznikowy z masełkiem, żółtym serem
i papryką czerwoną
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Krupnik, ryba sote, ziemniaki, zielona
fasolka szparagowa, sok owocowy
Podwieczorek:
„Biszkoptowe misie”
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba)