27.11.-01.12.2023
r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata z cytryną , kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem
i makrelą w sosie pomidorowym
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną, naleśniki z jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek: Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego, herbatka imbirowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)
Wtorek:
I
śniadanie:
Naworka-polewka, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, wątrobianką
i ogórkiem
kiszonym, herbata koperkowa
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad
: Zupa koperkowa, gulasz
z karkówki, kasza bul gur, surówka z modrej kapusty
z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
Galaretka z brzoskwinią
(alergeny:
seler, gluten, mleko)
Środa:
I
śniadanie:
Kakao, herbata owocowa, chleb
pszenny i razowy z masełkiem, kiełbaską zielonogórską, żółtą papryką i
kiełkami rzodkiewki
II śniadanie : Banan, woda
Obiad: Zupa gulaszowa
, bułeczka pszenna, sok owocowy
Podwieczorek:
Drożdżówka z budyniem
(alergeny: seler, gluten,
mleko, sezam)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z
masełkiem, sałatą lodową, polędwicą drobiową i ogórkiem zielonym, herbatka ziołowa
II
śniadanie
: Mandarynka, woda
Obiad:
Zupa skandynawska, nugettsy, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą, ogórkiem i koperkiem, sok owocowy
Podwieczorek:
Kaszka manna z sokiem malinowym
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, sezam )
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata owocowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Rosół z makaronem, ryba gotowana, ziemniaki, sos musztardowy, mini marchewka
gotowana, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt truskawkowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba, gorczyca)