04-08.12.2023
r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem
i tuńczykiem
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem, jajko gotowane w sosie chrzanowym, ziemniaki,
bukiet warzyw, sok owocowy
Podwieczorek: Maślanka truskawkowa, chrupki kukurydziane
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba, jaja, sezam)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kaszka manna z mlekiem, bułka
mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa
II
śniadanie:
Mandarynka, woda
Obiad
: Zupa szczawiowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki, buraczki z
jabłkiem,
sok
owocowy
Podwieczorek:
Kanapki z pieczywa mieszanego z makrelą, herbata rumiankowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)
Środa:
I
śniadanie:
Kakao, herbata owocowa, chleb pszenny i
razowy z masełkiem, szyneczką wieprzową i pomidorem
II śniadanie : jabłko, woda
Obiad:
Cebulowy krem z grzankami, żeberka duszone, ziemniaki, sałata lodowa z sosem jogurtowo-czosnkowym, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt naturalny z nasionami chia i musem truskawkowym
(alergeny: seler,
gluten, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, bułka pszenna i razowa z
masełkiem,
pastą
z jajka gotowanego, kiełbaski zielonogórskiej i szczypiorku, herbata ziołowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Rosół z makaronem,
potrawka z ryżem,
groszek z marchewką, sok owocowy
Podwieczorek:
Sałatka owocowa (banan, gruszka, pomarańczko)
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata imbirowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, twarożkiem
i rzodkiewką
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:
Kapuśniak z kiszonej kapusty, pierogi z serem i cukrem
trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, sezam)
Przedszkole zastrzega możliwość zmian w jadłospisie