18-22.12.2023 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pasztetem
pomidorowym i ogórkiem konserwowym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa grochówka, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy
Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z
sokiem
Alergeny: (seler, gluten, mleko)
Wtorek:
I śniadanie: Herbata rumiankowa, płatki owsiane z mlekiem,
rogal mleczny z dżemem niskosłodzonym truskawkowym
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Zupa cytrynowa z zacierką, gulasz z warzywami, kasza jęczmienna,
sok owocowy
Podwieczorek: Kryształki z galaretki
Alergeny: (seler, gluten, mleko)
Środa: I śniadanie: Herbata ziołowa – melisa, kawa zbożowa z miodem,
chleb zwykły i słonecznikowy z masłem,
sałatą lodową, polędwicą drobiową
i
ogórkiem zielonym
II śniadanie : Banan, woda
Obiad: Marchewkowy
krem, drobiowe kuleczki w sosie koperkowym, ziemniaki, gotowana modra
kapusta, sok wieloowocowy
Podwieczorek: Tostowe Uśmiechy, herbatka
Alergeny: (seler, gluten, mleko, jaja)
Czwartek:
I śniadanie: Herbata miętowa, kakao, bułka śniadaniowa i grahamka z masłem, pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
II śniadanie
: Mandarynka, woda
Obiad: Barszcz z makaronem, ryba
sote, ziemniaki, kapusta zasmażana
z pieczarką, sok owocowy
Podwieczorek: ”Świąteczny Upominek”
Alergeny: (seler, gluten, mleko, ryba,
jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata z cytryną, bułka pszenna i wieloziarnista z masłem,
serem żółtym i papryką czerwoną
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, Gzik- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
Alergeny: (seler, gluten, mleko)
Przedszkole zastrzega
możliwość do zmian w
jadłospisie!