27-29.12.2023 r.
Środa:
I
śniadanie:
Kakao, herbata rumiankowa,
chleb
pszenny i słonecznikowy z
masełkiem,
pastą z makreli w
sosie pomidorowym
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad
: Zraz mielony, ziemniaki puree, surówka z kiszonej kapusty z marchewką
i olejem, sok owocowy
Podwieczorek:
Kaszka manna z sokiem malinowym
(alergeny: seler, gluten,
mleko, jaja, ryba)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, chleb pszenny i razowy z
masełkiem, sałatą lodową
i polędwicą drobiową i rzodkiewką, herbata koperkowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Kurczak w rękawie, ziemniaki, surówka z białej kapusty z
marchewką,
jabłkiem, natką pietruszki i jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
Galaretka owocowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I
śniadanie:
Płatki owsiane na mleku, kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym, herbata
ziołowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Jajko w sosie musztardowym, ziemniaki, groszek
z marchewką,
sok
owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)