JAD艁OSPIS 22-26.04.2024 r. Poniedzia艂ek: I 艣 niadanie: Kakao, herbata z miodem i cytryn 膮 , kanapki z pieczywa mieszanego z mase艂kiem, pasztetem – drobiowo- pomidorowym i 偶 贸艂t 膮 papryk 膮 II 艣 niadanie: Jab艂ko, woda Obiad: Zupa z zielonej fasoli z ziemniakami , nale 艣 niki z jab艂kiem, nap贸j owocowy Podwieczorek: Pieczywo wasa z broku艂em gotowanym, herbatka (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Wtorek: I 艣 niadanie: P艂atki j 臋 czmienne na mleku , rogal mleczny z d 偶 emem niskos艂odzonym malinowym, herbatka koperkowa II 艣 niadanie: Arbuz, woda Obiad : Cebulowy krem z grzankami, zraz mielony, ziemniaki puree, sur贸wka z selera i ananasa z 偶 urawin 膮 i jogurtem naturalnym, nap贸j owocowy Podwieczorek: Galaretka owocowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) 艢 roda: I 艣 niadanie: Kawa zbo 偶 owa, h erbata owocowa, bu艂ka pszenna i grahamka z mase艂kiem , sa艂at 膮 lodow 膮 , pieczeni 膮 wieprzow 膮 , rzodkiewk 膮 i og贸rkiem zielony