08-12.01.2024 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata cytrynowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
serkiem kanapkowym śmietankowym i czerwoną papryką
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: ”Pazibroda”- kapuśniak z białej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek:
Budyń czekoladowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, herbata rumiankowa, bułka pszenna i sojowa
z masełkiem, sałatą lodową, polędwicą drobiową i pomidorem
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Gulasz z karkówki, pyzy, surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą, koperkiem, ogórkiem zielonym i jogurtem
naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Kryształki galaretki
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, soja)
Środa:
I
śniadanie:
Płatki owsiane z mlekiem, bułka mleczna
z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbata z cytryną
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad
: Krem z czerwonej soczewicy, kotlet schabowy, ziemniaki, kapusta zasmażana, sok owocowy
Podwieczorek:
Kefir brzoskwiniowy-bananowy, wafle kukurydziane
(alergeny: seler, gluten,
mleko, jaja)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, pasztetem i ogórkiem
kiszonym, herbata owocowa
II
śniadanie
: Banan, woda
Obiad:
Zupa ziemniaczana z pomidorami, kurczak z curry, z ryżem
i sosem
czosnkowo-jogurtowym, sok owocowy
Podwieczorek:
Makaron w śniegu
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa,
bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem i kiełkami
rzodkiewki
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa pomidorowa z zacierką,
ryba sote, ziemniaki, marchewka puree glazurowana, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
ryba, seler, gluten, mleko, jaja)