15-19.01.2024
r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata z cytryną , kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem
żółtym serem i ogórkiem konserwowym
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Grochówka, makaron w sosie szpinakowo-śmietanowym, sok owocowy
Podwieczorek: Zupa mleczna z muszelkami zbożowymi
(alergeny:
seler, gluten, mleko, sezam)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata owocowa, chleb
pszenny i razowy z masełkiem i pastą z kiełbasy zielonogórskiej
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Kalafiorowy krem, kotlet mielony, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek:
Kisiel do picia, wafel kukurydziany
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Środa:
I
śniadanie:
Polewka-naworka, rogal mleczny z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata rumiankowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty, sztuka mięsa w sosie własnym, kasza jęczmienna surówka z modrej kapusty z jogurtem naturalnym,
sok owocowy
Podwieczorek:
Pizzerki tostowe, herbata
rumiankowa
(alergeny: seler, gluten,
mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z
masełkiem, sałatą lodową pieczenią rzymską i ogórkiem zielonym, herbatka ziołowa
II
śniadanie
: Mandarynka, woda
Obiad: Zupa neapolitańska, kurczak w rękawie, ziemniaki, surówka z selera i ananasa
z żurawiną i jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
Kefir truskawkowo-śmietankowy, chrupki kukurydziane
(alergeny:
seler, gluten, mleko, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata koperkowa, chleb
pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
rzodkiewkowym twarożkiem z żółtą papryką
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa ogórkowa z ryżem, ryba gotowana, ziemniaki, bukiet warzyw, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt owocowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba)