22-26.01.2024
r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem
i tuńczykiem
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko gotowane w sosie chrzanowym, ziemniaki,
groszek z marchewką, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt naturalny z nasionami chia i
musem truskawkowym
(alergeny:
jaja, seler, gluten, mleko, ryba, sezam)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata owocowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, szyneczką wieprzową i pomidorem
II
śniadanie:
Mandarynka, woda
Obiad
: Zupa śródziemnomorska, gulasz z warzywami, kasza bul gur,
sok
owocowy
Podwieczorek:
Andruty z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym
(alergeny:
seler, gluten, mleko)
Środa:
I
śniadanie:
Płatki owsiane z mlekiem, chleb pszenny
i słonecznikowy z masełkiem, sałatą rukola, kiełbaską krakowską i rzodkiewką
II śniadanie : Banan, woda
Obiad:
Żurek z białą kiełbaską i jajkiem, bułeczka pszenna, sok owocowy
Podwieczorek:
Kaszka kukurydziana z sokiem malinowym
(alergeny: seler,
gluten, mleko, jaja)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, bułka pszenna i razowa z masełkiem,
z
pieczenią alpejską z warzywami i kiełkami brokułu
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa owocowa z makaronem, kotlet pożarski, ziemniaki, surówka z marchewki
i jabłka, sok
owocowy
Podwieczorek:
Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego, herbatka ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata imbirowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, pasztetem
drobiowo-pomidorowym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:
Zupa rybna, Gzik- ziemniaki z twarogiem
i olejem lnianym, sok
owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)