19-23.02.2024 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, żółtym serem i ogórkiem konserwowym
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa jarzynowa, jajko gotowane, ziemniaki, sos musztardowy,
bukiet warzyw, sok owocowy
Podwieczorek:
Andruty z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbata ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Wtorek:
I
śniadanie:
Herbata owocowa, kakao, bułka pszenna i grahamka z pastą z fileta drobiowego, ogórka i jajka
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Cebulowy krem z grzankami, gulasz z warzywami, kasza jęczmienna,
sok owocowy
Podwieczorek:
Galaretka owocowa
(alergeny:
seler,
gluten, mleko, sezam)
Środa:
I
śniadanie:
Herbata rumiankowa, płatki kukurydziane z mlekiem,
kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Frykatelki, ziemniaki puree, surówka z selera i ananasa z żurawiną i jogurtem naturalnym, sok
owocowy
Podwieczorek:
Tostowe Uśmiechy, herbata ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,
jaja)
Czwartek:
I
śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim, chleb
pszenny
i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą i kiełkami
brokułu
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Rosół z makaronem, potrawka z ryżem, groszek z marchewką, sok owocowy
Podwieczorek:
Pieczywo wasa z paprykarzem wege z
soczewicy, herbata melisa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanego z
masełkiem, tuńczykiem w sosie pomidorowym
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa ogórkowa, kotlecik z kaszy manny,
surówka z marchewki i jabłka
z
jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba, jaja)