JADŁOSPIS 22-26.04.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Kakao, herbata z miodem i cytryn ą , kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, pasztetem – drobiowo- pomidorowym i ż ółt ą papryk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa z zielonej fasoli z ziemniakami , nale ś niki z jabłkiem, napój owocowy Podwieczorek: Pieczywo wasa z brokułem gotowanym, herbatka (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Wtorek: I ś niadanie: Płatki j ę czmienne na mleku , rogal mleczny z d ż emem niskosłodzonym malinowym, herbatka koperkowa II ś niadanie: Arbuz, woda Obiad : Cebulowy krem z grzankami, zraz mielony, ziemniaki puree, surówka z selera i ananasa z ż urawin ą i jogurtem naturalnym, napój owocowy Podwieczorek: Galaretka owocowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem , sałat ą lodow ą , pieczeni ą wieprzow ą , rzodkiewk ą i ogórkiem zielony