18-22.03.2024 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
makrelą w sosie pomidorowym z żółtą papryką
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa cytrynowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki, bukiet warzyw,
sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt naturalny z nasionami chia i
musem truskawkowym
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba, jaja)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kakaowe kulki zbożowe z mlekiem, bułka mleczna z
masełkiem
i
dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbata z cytryną
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad
: Barszcz zabielany, pulpety w sosie koperkowym, kasza bul gur, surówka
z białej kapusty z marchewką, sok owocowy
Podwieczorek:
Sałatka owocowa
(alergeny: seler, gluten,
mleko, jaja)
Środa:
I
śniadanie:
Zupa budyniowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola,
polędwicą drobiową i
pomidorem, herbata melisa
II
śniadanie
: Banan, woda
Obiad:
Zupa gulaszowa, bułeczka pszenna, sok owocowy
Podwieczorek:
Kaszka manna z sokiem malinowym
(alergeny:
seler, gluten, mleko, sezam)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, herbata miętowa, bułka pszenna i
grahamka
z masełkiem, pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Rosół
z makaronem, kargule, ziemniaki puree, kapusta zasmażana,
sok owocowy
Podwieczorek:
„Ptasie mleczko” w kubeczku
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I
śniadanie: Herbata koperkowa, chleb pszenny z
masełkiem,
rzodkiewkowym twarożkiem i szczypiorkiem
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem, gulasz rybny z
warzywami (brokuł, kalafior, marchewka, brukselka,…), ziemniaki, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny:
ryba, seler, gluten, mleko)
Przedszkole zastrzega możliwość zmian w jadłospisie!