Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 25-29.03.2024 r.

 

 

           25-29.03.2024 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem

i tuńczykiem

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapu
śniak z kiszonej kapusty, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy

Podwieczorek: Maślanka owocowa

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)

Wtorek:

I śniadanie:  Kawa zbożowa, herbata rumiankowa, bułka pszenna i grahamka

z masełkiem, sałatą rukola, pieczenią rzymską i pomidorem

II śniadanie:  Marchewkowe paluszki , woda

Obiad : Krem z czerwonej soczewicy, karkówka w sosie własnym, ziemniaki, surówka z selera naciowego, kapusty pekińskiej z kukurydzą, ogórkiem zielonym, rzodkiewką 

i szczypiorkiem,  sok owocowy

Podwieczorek: Płatki kukurydziane z mlekiem

(alergeny: mleko, seler, gluten,  jaja)

Środa:

I śniadanie: „ŚNIADANIE WIELKANOCNE

Herbata zwykła z cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem, kiełbaska parzona, sałatka jarzynowa, jajko gotowane

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Żurek z jajkiem i ziemniakami, bułka pszenna,  sok owocowy

Podwieczorek:  Babeczka wielkanocna,  kawa zbożowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, sałatą masłową,  polędwicą drobiową i żółtą papryką

II śniadanie : Banan, woda

Obiad: Kotlet  drobiowy, ziemniaki puree, sałata lodowa w sosie śmietanowo-czosnkowym,, sok owocowy

Podwieczorek: Budyń malinowy

 (alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Piątek:

I śniadanie: Herbata koperkowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, żółtym  serem

 i ogórkiem kiszonym

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Brokułowy krem z kaszą jaglaną, ryba sote,  ziemniaki, marchewka glazurowana,

 sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: mleko,  ryba, seler, gluten)

 

Przedszkole zastrzega możliwość zmian w jadłospisie!

 

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 08-12.07.2024 r.

                                 08-12.07.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata mi ę towa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   pasztetem drobiowo-pomidorowym z papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami, makaron w sosie pomidorowym, napój   owocowy Podwieczorek:   Kefir truskawkowy, ciasteczko owsiane bez cukru (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Polewka-naworka, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pol ę dwic ą drobiow ą i ogórkiem konserwowym II ś niadanie: Arbuz, woda Obiad :   Zupa jarzynowa z   ziemniakami, gulasz z   karkówki z warzywami, kasza bul gur, napój owocowy Podwieczorek: Amerykany, herbata   ziołowa   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, kawiorek z masłem i miodem wielokwiatowym, herbata melisa II ś niadanie : Banan, woda Obiad: Ż urek z jajkiem i kiełbask ą , bułka pszenna,   napój owocow

Jadłospis 01-05.07.2024 r.

  01-05.07.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata cytrynowa, bułka pszenna i grahamka   z masełkiem, tu ń czykiem   i papryk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ziemniaczana z pomidorami, nale ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,   napój   owocowy Podwieczorek: Ma ś lanka owocowa, wafle kukurydziane (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam, ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata ziołowa, chleb pszenny   i słonecznikowy z masełkiem, kiełbas ą zielonogórsk ą i rzodkiewk ą   II ś niadanie: Jabłko,   woda Obiad : Pulpety w sosie pomidorowym , ziemniaki,   zielona fasolka szparagowa,   napój   owocowy Podwieczorek: Arbuzowe trójk ą ty   (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki owsiane z mlekiem, bułka   mleczna z masełkiem i d ż emem truskawkowym, herbata ziołowa   II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Zupa   gulaszowa, bułeczka pszenna, napój owocowy Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem

Jadłospis 15-19.07.2024 r.

  15-19.07.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata mi ę towa , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   twaro ż kiem kanapkowym i szczypiorkiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa koperkowa, kotleciki z kaszki manny, surówka z marchewki i jabłka   z jogurtem naturalnym, napój   owocowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z makrel ą w sosie pomidorowym, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kakaowe kulki zbo ż owe z mlekiem, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pol ę dwic ą drobiow ą i pomidorem malinowym, herbata mi ę towa II ś niadanie: Arbuz, woda Obiad :   Zupa cytrynowa z ry ż em, goł ą bki inaczej, ziemniaki, sałatka grecka, napój owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy, ciasteczko owsiane bez cukru z ż urawin ą   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki owsiane z mlekiem, bułka ś niadaniowa z masłem czekoladowym,   herbata melisa