Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 25-29.03.2024 r.

 

 

           25-29.03.2024 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem

i tuńczykiem

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapu
śniak z kiszonej kapusty, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy

Podwieczorek: Maślanka owocowa

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)

Wtorek:

I śniadanie:  Kawa zbożowa, herbata rumiankowa, bułka pszenna i grahamka

z masełkiem, sałatą rukola, pieczenią rzymską i pomidorem

II śniadanie:  Marchewkowe paluszki , woda

Obiad : Krem z czerwonej soczewicy, karkówka w sosie własnym, ziemniaki, surówka z selera naciowego, kapusty pekińskiej z kukurydzą, ogórkiem zielonym, rzodkiewką 

i szczypiorkiem,  sok owocowy

Podwieczorek: Płatki kukurydziane z mlekiem

(alergeny: mleko, seler, gluten,  jaja)

Środa:

I śniadanie: „ŚNIADANIE WIELKANOCNE

Herbata zwykła z cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem, kiełbaska parzona, sałatka jarzynowa, jajko gotowane

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Żurek z jajkiem i ziemniakami, bułka pszenna,  sok owocowy

Podwieczorek:  Babeczka wielkanocna,  kawa zbożowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, sałatą masłową,  polędwicą drobiową i żółtą papryką

II śniadanie : Banan, woda

Obiad: Kotlet  drobiowy, ziemniaki puree, sałata lodowa w sosie śmietanowo-czosnkowym,, sok owocowy

Podwieczorek: Budyń malinowy

 (alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Piątek:

I śniadanie: Herbata koperkowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, żółtym  serem

 i ogórkiem kiszonym

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Brokułowy krem z kaszą jaglaną, ryba sote,  ziemniaki, marchewka glazurowana,

 sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: mleko,  ryba, seler, gluten)

 

Przedszkole zastrzega możliwość zmian w jadłospisie!

 

OSTATNIO CZYTANE

WYCIECZKA DO GRODZISKA WIELKOPOLSKIEGO

 Tygryski dzisiaj miło i ciekawie spędziły czas w Pirat Pizza w Grodzisku Wielkopolskim. Podczas  warsztatów kulinarnych uczyły się robić pizzę z wypranymi przez siebie składnikami, a później  zajadały ją ze smakiem. Dziękujemy Pirat Pizza za gościnę i super atmosferę. 

Jadłospis 15-19.04.2024 r.

  15-19.04.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Polewka – naworka,   herbata cytrynowa, chleb pszenny i wieloziarnisty   z masełkiem, twaro ż kiem ze szczypiorkiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka, makaron w sosie pomidorowym , napój owocowy Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z paprykarzem z kaszy jaglanej   i ogórkiem kiszonym, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata owocowa , bułka pszenna i grahamka   z masełkiem, sałat ą lodow ą , pol ę dwic ą drobiow ą i pomidorem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Kapu ś niak z kiszonej kapusty, sztuka mi ę sa w sosie własnym, kasza j ę czmienna, sałatka grecka,   napój owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy   (alergeny:     seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Kaszka kukurydziana z mlekiem,   bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Rosó

Jadłospis 08-12.04.2024 r.

       08-12.04.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   past ą z tu ń czyka w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ogórkowa, nale ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, napój owocowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z humusem z suszonymi pomidorami, kakao (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba,   jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Herbata   koperkowa, Hot-dog z ketchupem, II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Krem z czerwonej soczewicy, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, fasolka szparagowa zielona, napój owocowy Podwieczorek: Płatki kukurydziane z mlekiem   (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Zupa budyniowa, rogal mleczny z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata melisa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Pazibroda- kapu ś niak ze słodkiej kapusty,   gulasz z karkówki z warzywami, z kasz ą bul gur,   na