JADŁOSPIS
06-10.05.2024 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa,
chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
i pastą z tuńczyka w sosie własnym
II
śniadanie:
jabłko, woda
Obiad: Kapuśniak ze słodkiej
kapusty, makaron w sosie bolońskim, napój owocowy
Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem malinowym
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba )
Wtorek:
I
śniadanie:
Płatki kukurydziane z mlekiem, kawiorek
z masełkiem i miodem wielokwiatowym,
herbatka z cytryną
II
śniadanie:
banan, woda
Obiad
: Barszcz ukraiński, pulpety rybne w sosie koperkowym, ziemniaki, zielona fasolka
szparagowa, napój owocowy
Podwieczorek:
Sok ze świeżo wyciskanych owoców, ciasteczko owsiane bez cukru
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)
Środa:
I
śniadanie:
Kakao, herbata owocowa, chleb
pszenny i razowy z masełkiem, sałatą lodową, polędwicą drobiową i żółtą papryką
II śniadanie : Marchewkowe paluszki,
woda
Obiad:
Zupa ziemniaczana z pomidorami, sztuka
mięsa w sosie własnym, kasza bul gur, surówka z modrej
kapusty z jogurtem naturalnym, napój owocowy
Podwieczorek:
Maślanka owocowa, chrupki kukurydziane
(alergeny: seler, gluten,
mleko, sezam)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
pastą z kiełbasy
zielonogórskiej i ogórka konserwowego, kiełki rzodkiewki, herbata miętowa
II
śniadanie
: jabłko, woda
Obiad:
Rosół z makaronem, potrawka (kurczak gotowany, biały sos, ryż)
groszek
z marchewka, napój owocowy
Podwieczorek:
Kryształki galaretki z gruszką
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, sezam )
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata rumiankowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem,
żółtym serem i pomidorem, jajecznica na masełku
II
śniadanie
: jabłko, woda
Obiad:
Zupa cytrynowa z ryżem,
Gzik- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym, napój owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, sezam, jaja)