15-19.04.2024 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Polewka – naworka, herbata cytrynowa,
chleb pszenny i wieloziarnisty
z masełkiem, twarożkiem ze szczypiorkiem
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Grochówka, makaron w sosie pomidorowym, napój owocowy
Podwieczorek:
Kanapki z pieczywa mieszanego z paprykarzem z kaszy jaglanej
i ogórkiem kiszonym, herbata ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka
z masełkiem,
sałatą lodową, polędwicą drobiową i pomidorem
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Kapuśniak z kiszonej kapusty, sztuka mięsa w sosie własnym, kasza jęczmienna, sałatka grecka, napój owocowy
Podwieczorek:
Budyń czekoladowy
(alergeny: seler, gluten,
mleko)
Środa:
I
śniadanie:
Kaszka kukurydziana z mlekiem, bułka
mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Rosół z makaronem, kotlecik rybny, ziemniaki, buraki z jabłkiem, napój
owocowy
Podwieczorek: Palemka owocowa
(alergeny: seler, gluten,
jaja, mleko, ryba)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata imbirowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, wątrobianką
i ogórkiem zielonym
II
śniadanie
: Marchewkowe paluszki, woda
Obiad:
Nuggetsy , ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z pomidorkami koktajlowymi, ogórkiem,
kukurydzą, koperkiem, napój owocowy
Podwieczorek:
„Makaron w śniegu”
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata z cytryną, chleb pszenny i
słonecznikowy z masełkiem, pastą z makreli, serka śmietankowego, ogórka konserwowego i jajka
gotowanego ze szczypiorkiem
i cebulką
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Brokułowy krem z kaszką, Gzik-
ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym,
napój owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba)
Przedszkole zastrzega możliwość zmian w jadłospisie!