Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 15-19.04.2024 r.

 

15-19.04.2024 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Polewka – naworka,  herbata cytrynowa, chleb pszenny i wieloziarnisty

 z masełkiem, twarożkiem ze szczypiorkiem

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Grochówka, makaron w sosie pomidorowym
, napój owocowy

Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z paprykarzem z kaszy jaglanej

 i ogórkiem kiszonym, herbata ziołowa

(alergeny: seler, gluten, mleko)

Wtorek:

I śniadanie:  Kawa zbożowa, herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka

 z masełkiem, sałatą lodową, polędwicą drobiową i pomidorem

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Kapuśniak z kiszonej kapusty, sztuka mięsa w sosie własnym, kasza jęczmienna, sałatka grecka,  napój owocowy

Podwieczorek: Budyń czekoladowy

 (alergeny:   seler, gluten, mleko)

Środa:

I śniadanie: Kaszka kukurydziana z mlekiem,  bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Rosół z makaronem, kotlecik rybny, ziemniaki, buraki z jabłkiem, napój owocowy

Podwieczorek: Palemka owocowa

(alergeny:  seler, gluten, jaja, mleko, ryba)

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, herbata imbirowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, wątrobianką

 i ogórkiem zielonym

II śniadanie : Marchewkowe paluszki, woda

Obiad: Nuggetsy ,  ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z pomidorkami koktajlowymi, ogórkiem, kukurydzą, koperkiem, napój owocowy

Podwieczorek: „Makaron w śniegu”

 (alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Piątek:

I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, pastą z makreli, serka śmietankowego, ogórka konserwowego i jajka gotowanego ze szczypiorkiem

 i cebulką

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Brokułowy krem z kaszką,  Gzik- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym,

napój  owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)

Przedszkole zastrzega możliwość zmian w jadłospisie!

OSTATNIO CZYTANE

WYCIECZKA DO GRODZISKA WIELKOPOLSKIEGO

 Tygryski dzisiaj miło i ciekawie spędziły czas w Pirat Pizza w Grodzisku Wielkopolskim. Podczas  warsztatów kulinarnych uczyły się robić pizzę z wypranymi przez siebie składnikami, a później  zajadały ją ze smakiem. Dziękujemy Pirat Pizza za gościnę i super atmosferę. 

Jadłospis 08-12.04.2024 r.

       08-12.04.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   past ą z tu ń czyka w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ogórkowa, nale ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, napój owocowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z humusem z suszonymi pomidorami, kakao (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba,   jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Herbata   koperkowa, Hot-dog z ketchupem, II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Krem z czerwonej soczewicy, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, fasolka szparagowa zielona, napój owocowy Podwieczorek: Płatki kukurydziane z mlekiem   (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Zupa budyniowa, rogal mleczny z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata melisa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Pazibroda- kapu ś niak ze słodkiej kapusty,   gulasz z karkówki z warzywami, z kasz ą bul gur,   na