Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 22-26.04.2024 r.

 

JADŁOSPIS 22-26.04.2024 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Kakao, herbata z miodem i cytryną, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, pasztetem – drobiowo- pomidorowym i żółtą papryką

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa z zielonej fasoli z ziemniakami
, naleśniki z jabłkiem,  

napój owocowy

Podwieczorek:  Pieczywo wasa z brokułem gotowanym, herbatka

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)

 

Wtorek:

I śniadanie:  Płatki jęczmienne na mleku, rogal   mleczny  z dżemem niskosłodzonym malinowym, herbatka koperkowa

II śniadanie: Arbuz, woda

Obiad : Cebulowy krem z grzankami, zraz mielony, ziemniaki puree, surówka z selera

 i ananasa z żurawiną i jogurtem naturalnym, napój owocowy

Podwieczorek: Galaretka owocowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

 

Środa:

I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka

 z masełkiem, sałatą lodową, pieczenią wieprzową,  rzodkiewką i ogórkiem zielonym

 II śniadanie : Banan, woda

Obiad: Barszcz zabielany z makaronem, parówka w sosie greckim, ziemniaki, napój wiśniowy

 Podwieczorek: Kakaowe kulki zbożowe z mlekiem

(alergeny: seler, gluten, mleko, sezam)

 

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą masłową, kiełbasą krakowską, pomidorem ,   herbatka ziołowa

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa neapolitańska, kurczak w curry, ryż, sos jogurtowo-czosnkowy, napój malinowy

Podwieczorek: Kefir truskawkowo-bananowy, ziołowe wafle kukurydziane

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

 

Piątek:

I śniadanie: Herbata  rumiankowa, bułka pszenna i razowa z masełkiem,

pastą z tuńczyka w sosie pomidorowym i kiełkami rzodkiewki

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem,  ryba sote, ziemniaki, mini marchewka gotowana, napój owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko,  ryba, jaja)

 

                               Przedszkole zastrzega możliwość zmian w jadłospisie

OSTATNIO CZYTANE

WYCIECZKA DO GRODZISKA WIELKOPOLSKIEGO

 Tygryski dzisiaj miło i ciekawie spędziły czas w Pirat Pizza w Grodzisku Wielkopolskim. Podczas  warsztatów kulinarnych uczyły się robić pizzę z wypranymi przez siebie składnikami, a później  zajadały ją ze smakiem. Dziękujemy Pirat Pizza za gościnę i super atmosferę. 

Jadłospis 15-19.04.2024 r.

  15-19.04.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Polewka – naworka,   herbata cytrynowa, chleb pszenny i wieloziarnisty   z masełkiem, twaro ż kiem ze szczypiorkiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka, makaron w sosie pomidorowym , napój owocowy Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z paprykarzem z kaszy jaglanej   i ogórkiem kiszonym, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata owocowa , bułka pszenna i grahamka   z masełkiem, sałat ą lodow ą , pol ę dwic ą drobiow ą i pomidorem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Kapu ś niak z kiszonej kapusty, sztuka mi ę sa w sosie własnym, kasza j ę czmienna, sałatka grecka,   napój owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy   (alergeny:     seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Kaszka kukurydziana z mlekiem,   bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Rosó