10-14.06.2024 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata z cytryną, kanapki z
pieczywa mieszanego z żółtym serem
i ogórkiem
konserwowym,
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa selerowa z ziemniakami, racuchy drożdżowe z jabłkiem i cukrem trzcinowym, napój owocowy
Podwieczorek:
Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego, herbata ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata melisa, bułka grahamka i pszenna
z masełkiem,
wędliną drobiową i kiełkami rzodkiewki
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad
: Marchewkowy krem, kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty
z marchewką i zieloną pietruszką, napój owocowy
Podwieczorek:
Płatki kukurydziane z mlekiem
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)
Środa:
I
śniadanie:
Płatki owsiane na mleku, rogal z masełkiem i dżemem niskosłodzonym malinowym, herbatka
miętowa
II
śniadanie
: jabłko, woda
Obiad:
Barszcz zabielany, ryba sote, ziemniaki
puree, marchewka glazurowana, napój owocowy
Podwieczorek:
Sałatka owocowa (WINOGRONO, BANAN,
ARBUZ)
(alergeny: seler,
gluten, mleko, ryba)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pasztetem
drobiowo-pomidorowym i ogórkiem kiszonym, herbata owocowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Rosół z makaronem, potrawka z ryżem, groszek z marchewką, napój owocowy
Podwieczorek:
Budyń czekoladowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata owocowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem i pastą
z tuńczyka w sosie pomidorowym
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa szczawiowa z jajkiem, Gzik- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym, napój owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)