17-21.06.2024 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa,
chleb pszenny i słonecznikowy
z masełkiem,
serkiem
kanapkowym i ogórkiem zielonym
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Kapuśniak ze świeżej kapusty, makaron w sosie szpinakowo-śmietanowym
z mięskiem wieprzowym, napój owocowy
Podwieczorek:
Kanapki z pieczywa mieszanego z
paprykarzem z kaszy jaglanej, herbata owocowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko)
Wtorek:
I
śniadanie:
Herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z sałatą, kiełbaską krakowską i pomidorem malinowym
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad
: Zupa pomidorowa z makaronem, zrazik rybny, ziemniaki, kapusta zasmażana, napój owocowy
Podwieczorek:
Czekoladowe kulki zbożowe z mlekiem
(alergeny: seler, gluten,
mleko, sezam, ryba , jaja)
Środa:
I
śniadanie:
Kaszka kukurydziana z mlekiem, kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym,
herbata owocowa
II
śniadanie
: Banan, woda
Obiad:
Krem z czerwonej soczewicy, gulasz z
karkówki z warzywami, kasza bul gur, napój owocowy
Podwieczorek:
Maślanka owocowa, wafle kukurydziane
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, wątrobianką i ogórkiem kiszonym, herbata owocowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Grochówka z parówką, bułka pszenna, napój owocowy
Podwieczorek:
Mini pączek, herbata ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata rumiankowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą
z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa ogórkowa, pierogi z serem i cukrem
trzcinowym, napój owocowy
Podwieczorek:
Jogurt truskawkowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)