Przejdź do głównej zawartości

Dzień Babci i Dziadka w grupie Smerfów



" Ogród miłości i ciepła wyrasta z serc dziadków :) "


Mnóstwo ciepłych, pełnych miłości relacji dzieci z dziadkami mogliśmy dziś obserwować w grupie Smerfów podczas uroczystości Dnia Babci i Dziadka. Dzieci z naszej grupy zaprosiły swoich najbliższych aby pokazać im jak bardzo są dla nich ważni, podziękować za ich miłość, cierpliwość i troskę. Przedszkolaki z ogromnym zaangażowaniem przedstawiły zaproszonym gościom przedstawienie o tematyce świątecznej oraz widowisko pt.: " Dziadek, stołek i rosołek" D. Gellner. Nasi milusińscy wypadli wspaniale. Dowodem tego były wyrazy twarzy Babć i Dziadków oraz ich słowa uznania. Po przedstawieniu dzieci zaśpiewały swoim najbliższym głośne " Sto lat" a następnie wręczyły upominki. Po pysznym poczęstunku przygotowanym przez mamy naszych przedszkolaków dzieci zaprosiły gości do wspólnej zabawy. To był naprawdę wesoły dzień. Dziękujemy Babciom i Dziadkom za przybycie a rodzicom Smerfów za pomoc w przygotowaniu tej uroczystości. :)





















































































OSTATNIO CZYTANE

WYCIECZKA KOŚCIAN NENUFAR

Jadłospis 06-10.05.2019 r.

    06-10.05.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie:  Herbata z cytryną, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem  i rzodkiewkowym twarożkiem II śniadanie: jabłko, woda Obiad : Zupa ogórkowa, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek: Pieczywo wasa z gotowanym brokułem, herbatka ziołowa (alergeny:  seler, gluten, jaja, mleko) Wtorek: I śniadanie: Herbata koperkowa, musli owocowe z mlekiem, bułka mleczna z dżemem niskosłodzonym truskawkowym  II śniadanie : Banan, woda Obiad: Zupa kalafiorowa z kaszką kukurydzianą,  kotlet schabowy, ziemniaki puree, kapusta zasmażana, sok  owocowy Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców, wafle kukurydziane (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie: KAKAO, herbata miętowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,  sałatą

Łączna liczba wyświetleń