Przejdź do głównej zawartości

Dzień Babci i Dziadka w grupie Smerfów



" Ogród miłości i ciepła wyrasta z serc dziadków :) "


Mnóstwo ciepłych, pełnych miłości relacji dzieci z dziadkami mogliśmy dziś obserwować w grupie Smerfów podczas uroczystości Dnia Babci i Dziadka. Dzieci z naszej grupy zaprosiły swoich najbliższych aby pokazać im jak bardzo są dla nich ważni, podziękować za ich miłość, cierpliwość i troskę. Przedszkolaki z ogromnym zaangażowaniem przedstawiły zaproszonym gościom przedstawienie o tematyce świątecznej oraz widowisko pt.: " Dziadek, stołek i rosołek" D. Gellner. Nasi milusińscy wypadli wspaniale. Dowodem tego były wyrazy twarzy Babć i Dziadków oraz ich słowa uznania. Po przedstawieniu dzieci zaśpiewały swoim najbliższym głośne " Sto lat" a następnie wręczyły upominki. Po pysznym poczęstunku przygotowanym przez mamy naszych przedszkolaków dzieci zaprosiły gości do wspólnej zabawy. To był naprawdę wesoły dzień. Dziękujemy Babciom i Dziadkom za przybycie a rodzicom Smerfów za pomoc w przygotowaniu tej uroczystości. :)





















































































OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 01-05.03.2021 r.

  01-05.03.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata „cytrynowa”, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   pasztetem drobiowo-pomidorowym i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ogórkowa,    makaron w sosie pomidorowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Kaszka manna na mleku (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata imbirowa,   bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą lodow ą , kiełbask ą zielonogórsk ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa kalafiorowa z kaszk ą , pulpety w sosie   ś mietanowo -koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: „Tostowe u ś miechy”, herbata   (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem,   rogal   mleczny z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata ziołowa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Karkówka w sosie własnym , pyzy, surówka z kapu

Poznajemy pracę kucharki/kucharza

Tematy kompleksowe na miesiąc Marzec