Przejdź do głównej zawartości

Dzień Babci i Dziadka w grupie Smerfów



" Ogród miłości i ciepła wyrasta z serc dziadków :) "


Mnóstwo ciepłych, pełnych miłości relacji dzieci z dziadkami mogliśmy dziś obserwować w grupie Smerfów podczas uroczystości Dnia Babci i Dziadka. Dzieci z naszej grupy zaprosiły swoich najbliższych aby pokazać im jak bardzo są dla nich ważni, podziękować za ich miłość, cierpliwość i troskę. Przedszkolaki z ogromnym zaangażowaniem przedstawiły zaproszonym gościom przedstawienie o tematyce świątecznej oraz widowisko pt.: " Dziadek, stołek i rosołek" D. Gellner. Nasi milusińscy wypadli wspaniale. Dowodem tego były wyrazy twarzy Babć i Dziadków oraz ich słowa uznania. Po przedstawieniu dzieci zaśpiewały swoim najbliższym głośne " Sto lat" a następnie wręczyły upominki. Po pysznym poczęstunku przygotowanym przez mamy naszych przedszkolaków dzieci zaprosiły gości do wspólnej zabawy. To był naprawdę wesoły dzień. Dziękujemy Babciom i Dziadkom za przybycie a rodzicom Smerfów za pomoc w przygotowaniu tej uroczystości. :)





















































































OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 10-14.01.2022 r.

  10-14.01.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   past ą   z makreli II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami,   makaron w sosie bolo ń skim, sok owocowy Podwieczorek:   Dro ż d ż ówka z budyniem, herbata koperkowa (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Musli owocowe z mlekiem, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pol ę dwic ą drobiow ą i ogórkiem konserwowym II ś niadanie: Banan, woda Obiad :   Krem z soczewicy czerwonej, kotlet mielony, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Sok z pomara ń czy, chrupki kukurydziane   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Naworka - polewka,   bułka mleczna z masełkiem, d ż emem niskosłodzonym malinowym, herbata melisa II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad: Zupa cytrynowa z ry ż em, ż eberka, kasza bul gur, surówka z modrej kapusty   z jogurtem naturalnym, s

Jadłospis 03-07.01.2022 r.

  JADŁOSPIS   03-07.01.2022 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata koperkowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem,   pastą z tuńczyka w sosie pomidorowym II śniadanie: Marchewkowe paluszki, woda Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Kefir brzoskwiniowo- bananowy (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja, sezam ) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbatka melisa, bułka pszenna i żytnia z masłem, pieczenią alpejską   i pomidorem malinowym   II śniadanie: Banan, woda Obiad : Zupa koperkowa, kolorowy kociołek, ryż, sok owocowy Podwieczorek:   Kaszka manna z sokiem żurawinowym (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja) Środa: I śniadanie: Herbata z miodem i cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem kiszonym II śniadanie : Jabłko, woda Obiad: Marchewkowy krem, gulasz z karkówki, pyzy, surówka z białej kapusty z marchewką i jogur

Jadłospis 17-21.01.2022 r.

  JADŁOSPIS     17-21.01.2022 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata z cytryną,   chleb pszenny i słonecznikowy z masłem, tuńczykiem i pomidorem II śniadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ogórkowa, racuchy drożdżowe ,   sok owocowy Podwieczorek: Płatki ryżowe na mleku z gruszką (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja, ryba) Wtorek: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata malinowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą lodową, pieczenią alpejską i żółtą papryką II śniadanie: Banan, woda Obiad : Cebulowy krem, gulasz z warzywami, pyzy, sok owocowy Podwieczorek: Sałatka owocowa (alergeny: seler, gluten, mleko) Środa: I śniadanie: Naworka- polewka, bułka mleczna z dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbatka ziołowa II śniadanie : Jabłko, woda Obiad: Żurek z białą kiełbasą i jajkiem, bułeczka, sok owocowy Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z sałatą, żółtym serem i szyneczką drobiową, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja ) Czwart