Przejdź do głównej zawartości

Zajęcia otwarte pt. "List od Pani Zimy".


Drodzy Rodzice, bardzo serdecznie dziękuję za tak liczne przybycie na "zajęcia otwarte".
W ramach tych zajęć został zrealizowany temat pt.: "List od Pani Zimy".
Dzieci:
- doskonaliły percepcję wzrokową, słuchową:
- słuchały ze zrozumieniem słuchanego tekstu,
- utrwalały pojęcia dotyczące aktualnej pory roku,
- nazywały atrybuty z nią związane,
- doskonaliły spostrzegawczość,
- układały krótkie zdania na dany temat,
- dzieliły wyrazy na sylaby,
- przyporządkowywały elementy,
- przeliczały w zakresie 1-5,
- stosowały "klucz" pomocny w rozwiązywaniu kolejności zadań,
- dysponowały sprawnością rąk oraz koordynacją wzrokowo - ruchową,
- brały czynny udział w we wspólnej zabawie ruchowe,
- wspólnie z rodzicem tworzyły pracę plastyczną, doskonaląc swoja wyobraźnię.

Są to funkcje niezbędne do osiągnięca sukcesów w przyszłości.






















OSTATNIO CZYTANE

Zaproszenie na Uroczystość Pasowania na Przedszkolaka

Zaproszenie na Pasowanie na Przedszkolaka                                 Kochani Rodzice! Już nadeszła pora przyjść na pasowanie do nas do przedszkola. Uroczyście Was zapraszamy na tę ważną chwilę, która uczyni z dzieciaczka prawdziwego przedszkolaczka.   Serdecznie zapraszamy Rodziców dzieci, które we wrześniu po raz pierwszy przekroczyły próg naszego przedszkola na uroczystość Pasowania na Przedszkolaka, która odbędzie się  7 listopada 2019r. o godzinie 13.30.      Prosimy o uroczysty strój dla dziecka.

Jadłospis 27.09-01.10.2021 r.

  27.09-01.10.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata mi ę towa , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   serem ż ółtym i ogórkiem zielonym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami, nal e ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu gotowanego, herbatka (alergeny: seler, gluten, jaja, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka z pieczeni ą rzymsk ą   i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa porowo-ziemniaczana, spaghetti z klopsikami w sosie pomidorowym, sok owocowy   Podwieczorek: Galaretka owocowa (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata rumiankowa, kaszka kukurydziana na mleku, bułka mleczna   z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Karkówka w sosie własnym, pyzy, surówka z białej kapusty z marchewk ą  

DZIEŃ JABŁKA

 Z okazji Dnia Jabłka Krasnale przygotowały pyszny i zdrowy sok.