Przejdź do głównej zawartości

Zajęcia otwarte pt. "List od Pani Zimy".


Drodzy Rodzice, bardzo serdecznie dziękuję za tak liczne przybycie na "zajęcia otwarte".
W ramach tych zajęć został zrealizowany temat pt.: "List od Pani Zimy".
Dzieci:
- doskonaliły percepcję wzrokową, słuchową:
- słuchały ze zrozumieniem słuchanego tekstu,
- utrwalały pojęcia dotyczące aktualnej pory roku,
- nazywały atrybuty z nią związane,
- doskonaliły spostrzegawczość,
- układały krótkie zdania na dany temat,
- dzieliły wyrazy na sylaby,
- przyporządkowywały elementy,
- przeliczały w zakresie 1-5,
- stosowały "klucz" pomocny w rozwiązywaniu kolejności zadań,
- dysponowały sprawnością rąk oraz koordynacją wzrokowo - ruchową,
- brały czynny udział w we wspólnej zabawie ruchowe,
- wspólnie z rodzicem tworzyły pracę plastyczną, doskonaląc swoja wyobraźnię.

Są to funkcje niezbędne do osiągnięca sukcesów w przyszłości.






















OSTATNIO CZYTANE

WYCIECZKA DO GRODZISKA WIELKOPOLSKIEGO

 Tygryski dzisiaj miło i ciekawie spędziły czas w Pirat Pizza w Grodzisku Wielkopolskim. Podczas  warsztatów kulinarnych uczyły się robić pizzę z wypranymi przez siebie składnikami, a później  zajadały ją ze smakiem. Dziękujemy Pirat Pizza za gościnę i super atmosferę. 

Jadłospis 15-19.04.2024 r.

  15-19.04.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Polewka – naworka,   herbata cytrynowa, chleb pszenny i wieloziarnisty   z masełkiem, twaro ż kiem ze szczypiorkiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka, makaron w sosie pomidorowym , napój owocowy Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z paprykarzem z kaszy jaglanej   i ogórkiem kiszonym, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata owocowa , bułka pszenna i grahamka   z masełkiem, sałat ą lodow ą , pol ę dwic ą drobiow ą i pomidorem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Kapu ś niak z kiszonej kapusty, sztuka mi ę sa w sosie własnym, kasza j ę czmienna, sałatka grecka,   napój owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy   (alergeny:     seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Kaszka kukurydziana z mlekiem,   bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Rosó

Jadłospis 22-26.04.2024 r.

  JADŁOSPIS 22-26.04.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Kakao, herbata z miodem i cytryn ą , kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, pasztetem – drobiowo- pomidorowym i ż ółt ą papryk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa z zielonej fasoli z ziemniakami , nale ś niki z jabłkiem,   napój owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z brokułem gotowanym, herbatka (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja)   Wtorek: I ś niadanie:   Płatki j ę czmienne na mleku , rogal     mleczny   z d ż emem niskosłodzonym malinowym, herbatka koperkowa II ś niadanie: Arbuz, woda Obiad : Cebulowy krem z grzankami, zraz mielony, ziemniaki puree, surówka z selera   i ananasa z ż urawin ą i jogurtem naturalnym, napój owocowy Podwieczorek: Galaretka owocowa (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)   Ś roda: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata owocowa, bułka pszenna i grahamka   z masełkiem , sałat ą lodow ą , pieczeni ą wieprzow ą ,   rzodkiewk ą i ogórkiem zielony