Przejdź do głównej zawartości

Zajęcia otwarte pt. "List od Pani Zimy".


Drodzy Rodzice, bardzo serdecznie dziękuję za tak liczne przybycie na "zajęcia otwarte".
W ramach tych zajęć został zrealizowany temat pt.: "List od Pani Zimy".
Dzieci:
- doskonaliły percepcję wzrokową, słuchową:
- słuchały ze zrozumieniem słuchanego tekstu,
- utrwalały pojęcia dotyczące aktualnej pory roku,
- nazywały atrybuty z nią związane,
- doskonaliły spostrzegawczość,
- układały krótkie zdania na dany temat,
- dzieliły wyrazy na sylaby,
- przyporządkowywały elementy,
- przeliczały w zakresie 1-5,
- stosowały "klucz" pomocny w rozwiązywaniu kolejności zadań,
- dysponowały sprawnością rąk oraz koordynacją wzrokowo - ruchową,
- brały czynny udział w we wspólnej zabawie ruchowe,
- wspólnie z rodzicem tworzyły pracę plastyczną, doskonaląc swoja wyobraźnię.

Są to funkcje niezbędne do osiągnięca sukcesów w przyszłości.






















OSTATNIO CZYTANE

Wigilia przedszkolna!

  Dnia 22.12.2020 r. odbyła się w naszym przedszkolu uroczysta Wigilia. Dzieci w tym dniu przyszły odświętnie ubrane, a kolędowaniu nie było końca. Po nagraniu filmiku dla rodziców z udziałem  dzieci - taniec i śpiew "Pastorałki przedszkolaka" - Krasnale otrzymały drobne upominki oraz miały za zadanie wręczyć w domu prezenty dla swoich rodziców, które wytrwale tworzyli. Po takich niespodziankach wspólnie zasiedliśmy do wigilijnego stołu.  Wesołych Świąt! 

W ten świąteczny czas...

 Smerfy w dniu przedszkolnej wigilii odświętnie ubrani stworzyli film dla rodziców z życzeniami. Dzieci uczestniczyły w wigilii, składały sobie życzenia, a przede wszystkim cieszyli się sobą i świetnie się bawiły. 

JADŁOSPIS 18-22.01.2021 R.

  18-22.01.2021 r.   Poniedziałek: I śniadanie: Herbata   z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka z masełkiem, żółtym serem i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda Obiad: Krupnik, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek:   Budyń czekoladowy (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata miętowa bułka pszenna i grahamka z masełkiem, polędwicą drobiową i ogórkiem zielonym   II śniadanie: Banan, woda Obiad :Zupa szczawiowa z jajkiem, karkówka z warzywami, kasza jęczmienna, surówka z białej kapusty z marchewką, jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Sałatka owocowa   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie:   Płatki owsiane   z mlekiem, rogal mleczny z dżemem niskosłodzonym malinowym herbata „Melisa” II śniadanie : Jabłko, woda Obiad:   Kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek:   Ma ślanka truskawkowa, chrupki kukurydziane (aler